NBA: Toinen finaali edessä

NBA:n finaalisarjan toinen ottelu pelataan ensi yönä San Antoniossa. Ensimmäinen ottelu päättyi San Antonion 110-95-voittoon.

Ensimmäinen finaali jää monien mieleen LeBron Jamesin krampeista. Otteluareenan ilmastointi teki tepposet eikä toiminut ja James joutui jättämään viimeisen neljänneksen kesken kramppien takia. Sen jälkeen San Antonio meni ottelussa menojaan ja vei pelin selvästi nimiinsä.

James on kuitenkin kuntoutunut jälleen täyteen pelikuntoon ja ilmastointikin tiettävästi toimii taas, joten toisesta ottelusta on odotettavissa hyvin erilainen ensimmäiseen verrattuna.

Molemmat joukkueet ovat varmasti tehneet kotiläksynsä hyvin. San Antoniolla ei sinänsä ole hirveästi tarvetta muuttaa omaa peliään, sillä se toimi mallikkaasti ensimmäisessä ottelussa. Pientä hiottavaa kuitenkin on.

Spurs liikutti palloa hyvin ensimmäisessä pelissä ja sai sitä kautta avoimia heittoja. San Antonio heitti ensimmäisessä pelissä 59 prosentin tarkkuudella pelitilanneheittonsa sisään ja on vaikea kuvitella, että se pystyisi toistamaan tuon prosentin ensi yönä. Yksi asia jolla San Antonio voi kompensoida putoavaa heittoprosenttia, on menetysten kitkeminen pois.

San Antoniolla 22 menetystä ensimmäisessä pelissä ja siihen joukkue on varmasti kiinnittänyt huomiota. Heatin aggressiivinen puolustus tähtää menetyksiin ja sitä kautta nopeisiin hyökkäyksiin ja helppoihin pisteisiin. Samalla se usein jättää San Antonion pelaajan yksin. Se on se riski minkä Miamin on otettava, jotta se pystyy pakottamaan San Antonion ahtaalle.

Miami oli hyvin pelissä mukana ja jopa voitossa kiinni vielä ennen Jamesin loukkaantumista. Sillä on kuitenkin petrattavaa pelissään, oli James mukana tai ei. Miamin on pystyttävä syöttämään palloa paremmin. Viime ottelussa 37 pelitilannekorista 16 oli syötettyjä, kun San Antonion lukemat olivat 30/40. Sen on pystyttävä tukkimaan San Antonion syöttölinjat ja tekemään Spursin syöttöpeli vaikeammaksi. Viime pelissä erityisesti Manu Ginobili pääsi jakelemaan syöttöjä aivan liian vapaasti.

Miamin pitää terävöityä molempien korien alla. Ensimmäisessä ottelussa Tim Duncan sai pallon aivan liian helposti ja toisaalta Miami ei päässyt hyökkäyspäässä tekemään helppoja pisteitä korin alta. Miamin on saatava pidettyä Duncan irti pallosta ja samalla oltava aggressiivisempi hyökkäyspäässä ja haastaa enemmän korin alla.

Miami tarvitsee myös Mario Chalmersilta parempaa panosta tässä ottelussa. Ensimmäisessä ottelussa Chalmers ei pysynyt Tony Parkerin vauhdissa mukana ja joutui nopeasti virhevaikeuksiin. Tällä kertaa jalkoja on löydyttävä enemmän ja Miamin on kitkettävä pois Parkerin vaaralliset ajot.

James uhkuu näyttöhaluja ensimmäisen pelin jälkeen. Hän sai runsaasti piikittelyä osakseen ensimmäisen ottelun krampeista ja hän haluaa tukkia kriitikoiden suut. Yleensä hän on onnistunut siinä varsin hyvin. Tässä kohtaa San Antonion katseet kohdistuvat jälleen Kawhi Leonardiin, jonka tehtäväksi jää yrittää hiljentää James. Maailman parhaan pelaajan pysäyttäminen tiedetään mahdottomaksi, mutta jos Leonard saa tehtyä Jamesin illasta hieman hankalamman, tasoittaa se San Antonion tietä kohti voittoa.

Miami ei ole hävinnyt kahta peliä peräkkäin pudotuspeleissä sitten vuoden 2012 Celticiä vastaan. Sen jälkeen se on aina kyennyt kuittaamaan edellispelin tappion heti seuraavassa ottelussa. Sen lisäksi Miami ei ole koskaan ollut pudotuspelisarjassa 0-2-tappiolla sen jälkeen, kun James siirtyi joukkueeseen. Historian tilastoilla ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa merkitystä. Ainoastaan sillä, kumpi tekee asiat kentällä paremmin, on väliä.