NBA:n konferenssien välierät alkoivat

CP3 oli avausottelussa pysäyttämätön (Getty)

CP3 oli avausottelussa pysäyttämätön (Getty)

NBA:n pudotuspelien toinen kierros käynnistyi viime yönä kahdella ottelulla. Ensimmäinen kierros oli värikkäin ja yllätyksellisin vuosikausiin ja myös toisesta kierroksesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen.

Oklahoma City-Clippers

Tämä ottelupari on eittämättä mielenkiintoisin. Odotettavissa on melkoista ilotulitusta, kun kaksi vahvaa hyökkäyskoneistoa ottaa mittaa toisistaan. Molemmat joukkueet joutuivat seitsemänteen peliin, mutta pystyivät puristamaan voiton. Kevin Durantin pudotuspelikone käynnistyi hieman hitaasti, mutta hän näytti mikä on miehiään ratkaisevassa seitsemännessä pelissä Memphisiä vastaan. Durantin lisäksi Russell Westbrook on kantanut kortensa kekoon ja joukkue lepääkin pitkälti näiden kahden pelurin harteilla.

Clippers selvitti tieltään sekä kentän ulkopuolisen omistajakohun kuin Golden State Warriorsin. Blake Griffin ja Chris Paul matchaavat hyvin Durantin ja Westbrookin kanssa ja ottelupari saattaakin ratketa siihen, kummalta penkiltä löytyy enemmän ratkaisuvoimaa. Ensimmäiset askeleet ottelupariin otettiin viime yönä.

Clippers oli murskaavan ylivoimainen voittaen 122-105. CP3 oli hurjassa heittovireessä upottaen peräti yhdeksästä kolmosen yrityksestään kahdeksan sukkaan ja kokoamalla 32 pistettä. Paul nakutti jo avausneljänneksellä 17 pistettä johdattaen Clippersin karkumatkalle jota OKC ei enää missään vaiheessa tavoittanut. Oklahoma Citystä lähtöisin oleva Blake Griffin sai kasaan 23 pistettä Clippersille. OKC:n tehomies oli 29 pistettä tehnyt Westbrook. Kevin Durant ei ollut vielä parhaimmillaan yltäen 25 pisteeseen.

Clippers nappasi avausottelussa kotiedun itselleen, mutta ei olisi yllätys jos ottelupari venyisi vielä seitsemänteen peliin.

CP3 tulessa:

Indiana-Wizards

Washington aiheutti ehkäpä ensimmäisen kierroksen suurimman positiivisen yllätyksen kaadettuaan Chicagon vakuuttavasti viidessä ottelussa. Indiana vastasi niin ikään isosta yllätyksestä, mutta enemmänkin negatiivisessa mielessä. Indiana selvitti Atlantan tieltään vasta seitsemännessä ottelussa.

Indianan peli on ollut pahasti tukossa All Star-tauon jälkeen. Alkukaudesta monikaan ei olisi laittanut ropojaan Washingtonille tässä otteluparissa, mutta joukkueella on nyt hyvä momentum käynnissä. John Wall johtaa hienosti takakenttää ja Marcin Gortat sekä Nene hallitsevat korin alla. Indianalta erityisesti Roy Hibbertin pitää nostaa tasoaan, mikäli hän haluaa pistää korin alla Washingtonille hanttiin.

Indiana menetti kotiedun hävitessään avausottelun 96-102. Jos oli Paulin heittokäsi kunnossa Clippersille, niin Washingtonilla Trevor Ariza upotti Washingtonille avauspuolikkaalla viisi kolmosta Wizardsin lähtiessä karkumatkalle. Ariza kokosi ottelussa yhteensä 22 pistettä. Paras pistemies oli kuitenkin 25 pistettä kasannut Bradley Beal. Indianan sentteri Roy Hibbertin vaikeudet jatkuivat, kun hän ajautui virhevaikeuksiin ja jäi ottelussa tyystin ilman pisteitä. Paul George ja George Hill keräsivät 18 pistettä mieheen Indianalle.

Washington on tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa eikä sen jatkopaikka olisi suurikaan yllätys.

Game 1 Recap:

San Antonio-Portland

Molemmat joukkueet tulevat seitsemän pelin sarjasta. San Antonio voitti Dallasin ja Portland pudotti dramaattisesti Houstonin Damian Lillardin viimeisen sekunnin heitolla. Lillardiin ja LaMarcus Aldridgeen kohdistuvat Portland-fanien katseet.

Tästäkin otteluparista voidaan odottaa viihdyttävää, sillä vastakkain on kaksi erittäin hyökkäysvoittoista joukkuetta. Tony Parker ei yltänyt aivan odotetulle tasolla Dallasia vastaan ja erityisesti puolustuksellisesti hän oli helisemässä. Manu Ginobili otti kuitenkin isompaa roolia ja suoriutui omasta tehtävästään erittäin hyvin.

Ennalta ottelupari on hyvin tasainen. Spurs edustaa kokemusta Parkerin ja Tim Duncanin johdolla, kun taas Portland nuoruutta tulevien supertähtiensä valaistessa tietä. Spurs näytti Dallasia vastaan päätöspelissä miksi se on edelleen suurin voittajasuosikki ja hoitanee myös tämän otteluparin kotiin.

Miami-Brooklyn

Tämän pitäisi olla Miamin heiniä, mutta fakta on, että Brooklyn voitti joukkueiden kaikki neljä runkosarjaottelua. Brooklynin konkarit Paul Price ja Kevin Garnett lämpenivät pudotuspelien alkaessa ja molemmat olivat isossa roolissa, kun Brooklyn raivasi Toronton tieltään seitsemännessä pelissä.

Miami pääsi huomattavasti helpommalla, kun se pudotti Charlotten suoraan neljässä pelissä. LeBron James ja Dwyane Wade syttyvät kunnolla vasta tosipelien alkaessa ja James osoittikin Charlottea vastaan jo heräämisen merkkejä. Netsiltä taas Joe Johnson otti isoa roolia, kuten häneltä odotetaankin.

Ennakolta Miami on selvä suosikki, mutta Nets saattaa jonkun matsin viedä nimiinsä. On kuitenkin vaikea nähdä heidän kuittaavan neljää voittoa.

Yön tulokset:

Oklahoma City-Clippers 105-122, otteluvoitot 0-1

Indiana-Washintgon, 96-102, otteluvoitot 0-1

Ensi yön ottelut:

Miami Heat-Brooklyn Nets klo 02.00

San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers klo 04.30