Nilan Bisons – Nappaako Loimaa triplan?

Nappaako Bisons triplan? (Alloverpress)

Nappaako Bisons triplan? (Alloverpress)

Loimaan koripalloylpeys Nilan Bisons lähtee Korisliigan pudotuspeleihin odotetusti sarjan kärkipäästä. Biisonien tie liigan tuplamestariksi on ollut melkoinen tuhkimotarina. Joukkue on nousunsa jälkeen pelannut vasta kaksi kautta Korisliigaa ja vienyt kummallakin kaudella mestaruuden. Tällekin kaudelle joukkuetta ennustettiin sarjan kärkitaistoihin mukaan, eikä syyttä, sillä materiaali ja työn laatu Loimaalla ovat ensiluokkaisia.

Lähtöasetelmat pudotuspeleihin ovat Loimaalla tänäkin vuonna erinomaiset. Joukkueen sairaslista on tyhjä ja ensimmäisenä vastaan tuleva, hurjan loppukirin suorittanut Kouvot on ollut poikkeuksetta runkosarjakamppailuissa Bisonsia jäljessä. Suurimmat uhkaajat tulevat tänäkin vuonna Tampereelta ja Joensuusta, Pyrinnön ja Katajan roikkuessa niin ikään sarjan kärkitaistoissa mukana. Erityisesti Pyrinnön kausi on ollut huikea, joukkueen saavutettua runkosarjan voittoennätyksen tämän kauden aikana.

Kahden edellisen kauden perusteella Bisons on kovista haastajista huolimatta yleisesti ottaen mestarisuosikki numero yksi, joka tarkoittaisi käsittämätöntä triplamestaruutta heti divarista nousun jälkeen. Kulunut kausi on ollut Biisoneille kuitenkin vaihteleva. Vielä huhtikuun aikana joukkueen peli oli enemmän tai vähemmän sekaisin ja homma palasi uomiinsa vasta John Williamsonin palattua loukkaantumislistalta rosteriin. Bisonsien peliä on kevään mittaan syytelty sosiaalisessa mediassa joskus jopa ylimieliseksi ja varmistelevaksi, sillä joukkue varmisti paikkansa pudotuspeleissä jo hyvissä ajoin. Milloin kritiikin kohteena on ollut kapteeni Tuukka Kotin peli-ilme, milloin koko joukkueen väitetty alisuorittaminen. Myös organisaation sisältä on ollut someviestien perusteella aistittavissa takin nappien aukeamista.

Tuukka Kotin Bisons kohtaa pudotuspelien avauksessa Kouvot (Alloverpress)

Tuukka Kotin Bisons kohtaa pudotuspelien avauksessa Kouvot (Alloverpress)

Kolmannen peräkkäisen voittaminen on aina vaikeaa ja vaikka Bisons varmasti suoritukseen pystyisikin, haasteita on ilmassa entistäkin enemmän. Voittamaan tottuneen laadukkaan joukkueen pitää pystyä antamaan itsestään kaikki, myös henkisellä puolella. Bisons on tämän vuoden pudotuspeleissä se joukkue, jonka kaikki haluavat voittaa ja jonka muiden joukkueiden fanit haluavat nähdä häviävän.

Nämä pudotuspelit myös osoittavat Bisonsin suunnan jatkossa. Jos joukkue ei pääse tavoitteisiinsa, seuraavalle kaudelle muutoksia on tehtävä kenties enemmänkin ja joukkueen pohja rakennettava uudestaan sellaiseksi, joka pystyy haastamaan myös huonona päivänä. Kolmannen mestaruuden tapauksessa asennepuoli pysyy pahimmassa tapauksessa ennallaan. Suomikoris tarvitsee suunnannäyttäjiä, sillä vetovoimaa ja näkyvyyttä lajille on viimeistään Susijengin otteiden myötä tullut Suomessa reilusti lisää. Bisons voisi olla yksi näistä suunnannäyttäjistä, mutta kansainvälisten turnausten lisäksi myös kotimaista liigaa kohtaan on löydyttävä arvostusta.