Portland puristi jatkoon – Dallas ja Brooklyn venyttivät ottelusarjaa

Damien Lillard oli pelkkää muskelia ratkaisun hetkellä (Getty)

Damien Lillard oli pelkkää muskelia ratkaisun hetkellä (Getty)

Viime yönä nähtiin jännittäviä ja tiukkoja otteluita joista Portland eteni seuraavalle kierrokselle. Muissa otteluissa ratkaisu venytettiin seitsemänteen otteluun.

Portland otti Damian Lillardin viimeisen sekunnin heitolla 99-98-voiton Houstonista ja eteni seuraavalle kierrokselle. Ottelun ratkaisu oli dramaattinen, kun Houston siirtyi ottelussa kahden pisteen johtoon, kun vain 0.9 sekuntia oli pelikellossa jäljellä. Portland otti aikalisän ja pallo pelattiin Lillardille voittoheittoon. Houston unohti hänet täysin vapaaksi ja 25 pistettä ottelussa tehnyt Lillard upotti kolmosensa kuppiin ja Portlandissa voitiin aloittaa juhlat. Lillardin lisäksi Portlandin sankarina hääri 30 pistettä tehnyt DeMarcus Aldridge. Houstonin tehopelaaja oli 34 pistettä tehnyt James Harden.

Dallas venytti ratkaisua San Antonion kanssa seitsemänteen peliin voittamalla kotonaan niukasti 113-111. Dallas nousi viimeisellä neljänneksellä tappioasemasta voittoon eikä San Antoniota auttanut viime hetkillä sekään, että heillä oli kentällä kuusi pelaajaa, jota tuomarit eivät huomanneet. Monte Ellis pursui energiaa 29 pisteellä ja Dirk Nowitzki keräsi 22. San Antonion paras Tony Parker ylsi Nowitzkin lukemiin.

Brooklyn vei ratkaisun myös viimeiseen otteluun, kun se voitti Toronton selvästi 97-83. Torontolla ei ollut missään vaiheessa saumaa, kun Brooklyn otti isännän otteet heti kättelyssä. Deron Williams oli Brooklynin paras pistemies 23 pisteellä. Torontolta DeMar DeRozan kantoi yksin korintekovastuuta 28 pisteellä.

Yön tulokset:

Portland-Houston 99-98, otteluvoitot 4-2

Dallas-San Antonio 113-111, otteluvoitot 3-3

Brooklyn-Toronto 97-83, otteluvoitot 3-3

Buzzer beater à la Damien Lillard ja Rockets lomille: