Sami Lepistö: ”Enemmän latausta ilmassa”

Avtomobilist Jekaterinburgin puolustaja Sami Lepistö pelasi ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseura Jokereita vastaan, ja tuloksena oli heti selvä 4-0 voitto. Suomen A-maajoukkueenkin avainpelaajiin kuuluva Lepistö myönsi, ettei kyseessä ollut ihan normaali matsi.

– Oli aika nastaa! Paljon enemmän latausta henkisesti verrattuna normaaliin matsiin. Olihan se vähän erikoistakin, mutta onneksi saatiin aika selväkin voitto. Hyvä näin, kommentoi Lepistö tuntemuksiaan ottelun tauottua.

Vaikka Jokerit vei laukaukset nimiinsä lopulta 24-33, oli ottelu kenttätapahtumien perusteella näennäisen tasainen. Todellisuudessa kotijoukkue kuitenkin vei peliä, eikä Jokerit päässyt maalintekopaikoille. Lepistö myöntää, että ottelu oli heidän hallussaan.

– Kyllä se ihan hyvin meidän hallussa oli viimeistä erää lukuunottamatta. Tosin välillä oltiin – tai ainakin meidän kenttä oli – aika purjeessa niin sanotun LOKOMO-kentän kanssa. Onneksi veskari pelasi hyvin ja saatiin nolla pidettyä. Kyllä se meillä ihan suhtkoht hyvin hallussa oli. Saatiin leveältä rintamalta onnistumisia ja pelattiin koko jenginä hyvin. Tosi tyytyväinen täytyy olla, jatkaa tyytyväinen Lepistö.

Jekaterinburg otti toisen perättäisen voittonsa, ja on voittanut nyt kymmenestä viimeisestä kotipelistään kahdeksan. Mikä on kovan vireen taustalla?

– Me ollaan keskialueen pelaamista onnistuttu parantamaan ja pelataan se paljon tiiviimmin nyt pois. Myös turhat lapukset ovat jääneet pois, kaveri ei saa enää maaleja meidän omista virheistä. Pelimme on ollut kokonaisvaltaisempaa ja parempaa kaikilta neljältä kentältä.

Jekaterinburg saa tostaina vieraakseen läntisen konferenssin kakkosen, Pietarin SKA:n, joten kovat ottelut jatkuvat. Faneille.com toivottaa kaikkea hyvää Sami Lepistölle ja koko Avtomobilistin joukkueelle!