Jokereilla tärkeä ottelu perjantaina

Vähiin käy ennen kuin loppuu, nimittäin Helsingin Jokereiden kotiottelut KHL:n runkosarjassa kaudella 2014-2015. Perjantaisen Severstal-ottelun jälkeen Jokerit pelaa enää kuusi ottelua Hartwall Arenalla. Kohtaaminen on joukkueille ensimmäinen kauden kahdesta. Toinen kohtaaminen on Tšerepovetsissa tiistaina 22.1. Osapuolet ottivat mittaa toisistaan ennen kautta harjoitusottelussa, jonka Jokerit vei nimiinsä maalein 2-5.

Tärkeä peli molemmille

Jokereiden keskiviikkoinen häviö Riikalle oli joukkueelle toinen perättäinen tappio. Peräkkäisten pelin häviäminen ei ole tullut tutuksi suomalaisille tällä kaudella, sillä vain kertaalleen aiemmin (19.10. ja 21.10. Omsk & Ufa) Erkka Westerlundin suojatit ovat hävinneet kaksi runkosarjaottelua putkeen.

– Ei tässä sarjassa ole helppoja pelejä yhtään. Kyllä me ehkä erikoistilanteissa hävittiin peli, ylivoimamme oli tehotonta, kommentoi Riika-ottelua valmentaja Westerlund seuran verkkosivuilla.

Helsinkiläisten pudotuspelipaikka alkaa olemaan sinettiä vaille varma, mutta jotta joukkue pysyisi divisioonansa kärkikamppailussa ja taistelussa pudotuspelien kotiedusta mukana, tappioputki ei saisi venyä yhtään pidemmäksi.

Jokereiden ei tarvitse hätääntyä, vaikka pisteitä ei kahdesta viimeisestä ottelusta tullutkaan. Kuitenkin, lähes koko kauden ongelmana ollut yhden ketjun varassa olleet tehot herättävät edelleen kysymyksiä hyökkäyksen toimivuudesta. LOKOMO-ketjulla on menossa pienimuotoinen suvantovaihe, sillä kolmeen otteluun Linus Omarkin maali Pietarin SKA:ta vastaan on kolmikon ainoa tehomerkintä. Näissä otteluissa Jokerit on tehnyt ”vain” kahdeksan maalia, joista peräti viisi tuli Minskiä vastaan.

Samalla kuitenkin uudistettu ykkösketju Niklas HagmanNiko Kapanen-Tommi Huhtala on pelannut pirteästi, kuten myös Riikaa vastaan.

– Paljon oli hyviä asioita keskiviikkona, mm. Kapasen kenttä. Toivottavasti saadaan Koukalin ja Wirtasen (Petteri) kentät toimimaan, jatkoi Westerlund.

Severstalilla haaveena pudotuspelit

Läntisessä konferenssissa sijalla yhdeksän majaileva Severstal on hyvissä asemissa taistelussa pudotuspelipaikoista. Kaikki on omissa käsissä, mutta jokainen ottelu on merkityksellinen. Matkaa seitsemännellä sijalla olevaan Torpedoon on vain neljä pistettä, mutta viimeisellä sijalla oleva Medvescak Zagrebkaan ei ole kuin kuuden pisteen päässä.

Joukkueen isoin ongelma on ollut erikoistilannepelaaminen. Sekä ylivoima- (12.2) että alivoimaprosentti (75.2) kuuluvat liigan huonoimpiin. Vertailun vuoksi Jokereiden vastaavat lukemat ovat 24.9 ja 80.6.

Tiukassa kamppailussa pelien jatkumisesta myös maaliskuussa pelaajien on helppo kaivaa lataus jokaiseen otteluun. Odotamme näkevämme tiukasti taistelevan vierasjoukkueen, joka ei tule antamaan tuumaakaan periksi.

Seuraa näitä

Maalivahtien peluutus – Henrik Karlsson ei ole vakuuttanut minua viimeisissä peleissä. Uskoisin, että Riku Helenius saa aloitusvuoron perjantaina.

• Steve Moses – Hyökkääjä kaipaa tehoja. Ei tässä nyt vielä mitään hätää ole, mutta toivotaan että kiekko löytää tiensä maaliin. Kehonkieli kertoo turhautumisesta, toivotaan ettei mene yliyrittämiseksi.