Jokerit taisteli pisteen

KHL-sarjajohtaja Moskovan TsSKA oli odotetun vahva kotonaan Helsingin Jokereita vastaan. Erkka Westerlundin ennakoima kova prässi ja luistelu oli läsnä koko pelin ajan, ja Jokerit oli suurissa vaikeuksissa kiekollisen pelinsä kanssa. TsSKA vei laukaukset ja hallitsi peliä, mutta Jokerit sinnitteli tiukasti taistellen mukana läpi ottelun. Lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä asti, jossa Nikita Zaitsev iski ylivoimalla 4-3 loppulukemat.

– Kova peli oli, molemmilla oli paikkoja ratkaista peli ja tällä kertaa TsSKA onnistui. Piste saatiin mukaan sarjan parhaalta joukkueelta, mutta vähintään kahteen olisi voinut olla tyytyväinen, kommentoi Jokereiden 3-3 maalin iskenyt Johan Harju.

Lahjamaalit avauserään

Peliä oli pelattu vain 44 sekuntia, kun Jokereiden Jere Sallinen nousi vasemmalta laidalta ja yllätti matalalla laukauksellaan TsSKAn maalia vartioineen Stanislav Galimovin. Sallisen kunniaksi on sanottava, että aina kannattaa laukoa, mutta kyllä Galimov saa ottaa maalin täysin omaan piikkiinsä.

TsSKA tuli tasoihin nopeasti Simon Hjalmarssonin maalilla. Tilanteessa Jokereiden Henrik Karlsson jäätyi täysin. Purkukiekkoa käsitelleen Karlssonin syöttö ei koskaan lähtenyt lavasta, ja näin ollen Hjalmarssonille jäi helppo työ iskeä lukemat tasoihin.

Ote TsSKA:lla

Ottelun edetessä isännät ottivat peliä entistä enemmän haltuunsa karvaten todella korkealta ja antaen Jokereiden peliä avaaville syötöille todella vähän aikaa. Tämä näkyi oman pään kiekonmenetyksinä, minkä seurauksena TsSKA myllytti välillä todella pitkiä aikoja peliä Jokereiden päädyssä.

Erän alussa Jokereille tuli mahdollisuus ylivoimalla ja LoKoMo-ketju vei Jokerit ylivoimalla johtoon Petr Koukalin maalilla. Tšekki-sentterillä oli helppo työ iskeä hyvän syöttökejun päätteeksi Steve Mosesin laukoma irtokiekko Galimovin selän taakse.

TsSkA tuli kuitenkin jälleen tasoihin erän puolessa välissä, kun Ivan Telegin siirsi takatolpalta kiekon maalin Ondrej Nemecin hyvästä poikittaissyötöstä. Tilannetta edelsi pitkä TsSKA-painostus Jokereiden päädyssä, eikä kiekkoa saatu millään omalta alueelta pois.

Loppuerä mentiin maaleitta TsSKAn viedessä peliä. Leimaavaa oli, ettei Jokerit juurikaan päässyt omalta alueeltaan pois kontrolloidusti, poislukien ylivoimatilanteet.

Lajunen & Harju pelastivat Koukalin

cska-jokerit-110115-24

Harju iski tärkeän 3-3 tasoitusmaalin. (Pekka Rautiainen)

Kolmas erä oli aavistuksen verran tasaisempi verrattuna kahteen aikaisempaan. Tasatilanteessa kumpikaan ei halunnut ottaa turhia riskejä hyökkäyssuuntaan. Siksi Koukalin karmaisevasta alimman miehen kiekonmenetyksestä syntynyt, Simon Hjalmarssonin iskemä TsSKAn 3-2 johtomaali oli todella kylmä suihku vieraille.

Epätodennäköinen sankari astui esiin ajassa 52.31, kun Johan Harju uitti nätisti kiekon Galimovin alta jäitä myöten rystypuolelta maaliin. Tilanteessa Ville Lajunen vapautti Harjun siniviivalta puolittaiseen läpiajoon, eikä ruotsalainen erehtynyt. Maali oli Harjulle vasta kauden kolmas, ja ensimmäinen sitten marraskuun 22. päivän jälkeen.

Kun enempää maaleja ei Jokereiden lukuisista hyvistä paikoista huolimatta nähty, jatkoajalle lähdettiin lukemista 3-3.

Liigan paras ylivoima ratkaisi

Ratkaisua haettiin siis jatkoajalta asti, jossa molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimaa kertaalleen. TsSKAn Igor Grigorenko istui kaksi minuuttia kampituksesta jatkoerän alkuun, jonka aikana Jokereilla oli lukuisia hyviä paikkoja, mutta Galimov kesti.

Ja kuten usein käy, niin silloin kun itse ei ratkaise, kaveri ratkaisee. TsSKAn kapteenina tänään pelannut Zaitsev iski Niklas Hagmanin istuessa jäähyllä poikittaisesta mailasta, ja voitto ehkäpä ansaitustikin TsSKA:lle.

– Totta kai (tasapeli) harmittaa, noin iso määrä työtä, taistelua ja uhrautumista koko joukkueelta. Kyllä me alussa altavastaajana oltiin, mutta meillä oli paikat ratkaista kolmannessa erässä ja jatkoajalla, kommentoi Westerlund.

(Päivitetty klo 23.14, Harjun maali oli miehelle kauden kolmas, ei viides, kuten tekstissä aiemmin luki)