Jokerit nappasi itselleen kolme ottelupalloa

Tiistain neljännessä läntisen konferenssin puolivälieräottelussa oli selvät sävelet. Voitolla Dinamo Minsk tasoittaisi ottelusarjan, Jokerit puolestaan karkaisi ratkaisevan tuntuiseen 3-1 -johtoasemaan.

Varovainen startti

Ottelun ensimmäinen erä oli pitkälle toisinto maanantain vastaavasta. Minsk yritti tulla kovalla liikkeellä päälle ja Jokereiden tavoitteena oli tempon hidastaminen kiekkokontrollin kautta.

Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan muutaman maalitilanteen, joista kenties paras tuli vieraiden Niklas Hagmanille erän loppupuolella. Riku Hahl vapautti Hagmanin nokikkain Dmitri Milchakovin kanssa ja valkovenäläisvahti veti tällä kertaa pidemmän korren.

Erän viime hetkillä Dinamon Nick Bailen oli vielä livetä vielä maalintekoon, mutta oikea-aikaisesti heittäytyneen Atte Ohtamaan ansiosta Bailenin veto jäi piippuun, eikä maalilla tänään torjunut Riku Helenius joutunut töihin.

Pelillisiä hienouksia ei ensimmäisessä erässä nähty, vaan aika kului enemmän tai vähemmän asetelmien haussa. Molempien joukkueiden maalivahtien ottaessa tarvittavat torjunnat erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Jokerit takaa ohi toisessa erässä

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kampitusjäähyn ottanut Linus Omark joutui alottamaan toisen erän jäähyboksista. Ottelusarjassa suhteellisen vaatimattomasti toiminut Minsk-ylivoima onnistui tärkeällä hetkellä, kun Lukas Krajicek pommitti siniviivalta kiekon yläkulmaan. Tilanteessa pahasti maskiin jäänyt Helenius oli tarkan laukauksen edessä voimaton.

Jokereiden uusvanha ykköskenttä Niklas Hagman-Niko Kapanen-Juhamatti Aaltonen osoitti, ettei Jokerit helposti luovuta. Aaltonen nousi tuttuun tapaansa maalille ja hänen laukauksensa muutti hivenen onnekkaastikin suuntaa Minsk-puolustajasta ja pomppasi Milchakovin yli maaliin.

Jokerit kuittasi johtoaseman itselleen Hagmanin ylivoimamaalilla ajassa 28.28. Tilanteessa maalin eteen vapaaksi jäänyt laituri todisti todeksi väitteen siitä, että maaleja tehdään maalin edestä. Hagman rusikoi väkisin Kapasen ohjauksesta pomppineen irtokiekon Milchakovin selän taakse.

Hagmanin osuma jäi vauhdikkaan ja viihdyttävän toisen erän viimeiseksi osumaksi ja toiselle erätauolle vieraat lähtivät maalin johdossa.

Minsk torstaina pakkovoiton edessä

Kolmannessa erässä ei Jokereiden paikoista huolimatta lisämaaleja nähty, joten vieraat siirtyivät ottelusarjassa ratkaisevan tuntuiseen 1-3 -johtoasemaan. Minskillä on vain keskiviikko aikaa koota rivinsä, sillä torstaina sarja on katkolla Jokereille Hartwall Arenalla.

Minsk vaikutti niin maanantaina kuin tänään tiistainakin Jokereita väsyneemmältä joukkueelta. Ottelun ratkaisuhetkillä kovasti kuormitetuille ykköspelaajille Bailenin johdolla sattui yksilövirheitä ja kiekko pomppi pahasti lavassa. Kun materiaali on huomattavasti Jokereita kapeampi, tarvitsee Minsk jo pienen ihmeen tai absoluuttisen onnistumisen torstain ottelussa, jotta kiekkohullu kansa saisi vielä kokea ä playoff-kiimaa lauantaina.

Torstain ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.