LOKOMO tyrmäsi Lokomotivin

Jokerit otti toisen perättäisen KHL:ssä, kun Lokomotiv kaatui maalein 3-1. Steve Moses viimeisteli kaksi maalia, ja Henrik Karlsson pelasi jälleen vahvan pelin ja pitäen Jokereita pystyssä varsinkin ottelun toisessa erässä.

Vahva alku

Kahden ottelun mittaisen maalittoman putken katkaissut Linus Omark-Petr Koukal-Steve Moses hiljensi Jaroslavin yleisön vajaassa viidessä minuutissa. Ensin Moses laukoi kiekon hallitusti ylivoimalla Curtis Sandfordin vartioimaan Lokomotiv-maaliin minuutin ja 11 sekunnin pelin jälkeen ja kolme minuuttia myöhemmin Koukal siirsi Sandfordin torjunnan jälkitilanteesta kiekon tyhjään maaliin.

Nopeat maalit hiljensivät täydellisesti kotiyleisön, eikä Lokomotiv päässyt ensimmäisessä erässä enää peliin mukaan. Jokerit pelasi järkevästi loppuerän tappaen Lokomotivin peliä vahvalla kiekkokontrollilla.

Mosesin toinen maali videotarkistuksessa

Toisessa erässä nähtiin harvinainen tilanne, kun Mosesin lauottua kiekon etuyläkulmasta maaliin peli jatkui tuomarin tulkittua laukauksen kimmonneen ylärimasta takaisin peliin. Seuranneen Lokomotiv-painostuksen aikana Jokereiden Jere Sallinen sai kampitusjäähyn. Pelikatkon aikana tilanne tarkistettiin videolta, maali hyväksyttiin ja näin tilastoihin merkittiin Mosesin maali ja Sallisen jäähy samaan kellonlyömään: 35.49.

Jere Karalahden otettua huitomisjäähyn vain 26 sekuntia tilanteen jälkeen, pääsi Loko pelaamaan 5 vs. 3 -peliä yli puolitoista minuuttia. Jälleen useita varmoilta maaleilta näyttänyttä tilannetta torjunut Karlsson joutui antautumaan ajassa 37.54. Sergei Plotnikov laukoi Staffan Kronwallin loistosyötöstä kiekon puolityhjään maaliin Sallisen jäähyn umpeutuessa.

Karlsson kesti kolmannen erän

Kolmas erä eteni isäntien vyöryessä kohti Jokereiden maalia, mutta Karlsson kesti rynnistyksen. Kuitenkaan maalikehikkoa lähemmäksi ei Lokomotiv Karlssonin maalia päässyt, näin voittolukemiksi kirjattiin 3-1 ja Jokerit jatkaa hyvien vierasotteidensa sarjaa.

Jokereiden matka jatkuu seuraavaksi Sotšiin, jossa se kohtaa kesiviikkona Riikan 4-2 maalein kaataneen HK Sotšin. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella, syyskuun 8. Jokerit oli vahvempi Ilmalassa maalein 3-0.