Tappio Jokereille liikaa – valmentaja antoi potkut pukukopissa

Jo muutaman kuukauden ajan KHL-piireissä on liikkunut vahvoja puheita suomalaisten Jarkko Immosen, Sakari Salmisen, Juuso Hietasen ja Veli-Matti Savinaisen edustaman Torpedo Nižni Novgorodin ongelmista pelaajien ja latvialaisen valmentaja Pēteris Skudran välillä.

Skudra, entinen NHL-tason maalivahti, on suorapuheinen ja ihmisjohtajataidoiltaan heikko. Pelaajat ovat Faneille.comin tietojen mukaan yrittäneet istua valmentajaa ulos, mikä tukisi Torpedon jaksottain esiintyviä heikkoja peliesityksiä. Seurajohto ei kuitenkaan ole taipunut pelaajien tahtoon, vaan 146 NHL-ottelua urallaan tahkonnut Skudra on saanut jatkaa tehtävissään.

Puolustajalle potkut pukukopissa

Uusin käänne soppaan saatiin Jokereiden 3-4 vierasvoittoon päättyneen ottelun jälkeen tiistai-iltana, kun Skudra marssi kotijoukkueen pukukoppiin ottelun jälkeen ja antoi potkut joukkueen puolustaja Artem Ternavskille. 

– Hän marssi sisään, haukkui puolustajan ja käski pakata laukut, kertoi nimettömänä pysyttelevä Torpedon pelaaja.

Nimettömänä pysytteleminen on tässä räjähdysherkässä tilanteessa ymmärrettävää, sillä Skudra on kaikesta päätellen arvaamaton tämänhetkisessä toiminnassaan. Pelaajat kuitenkin pelaavat ensi kauden työpaikkansa eteen, ja jos Skudra ei ole lähdössä, pelaajien on parempi pysyä edes suhteellisen hyvissä väleissä valmentajansa kanssa.

Skudra ja Tervanski ottivat yhteen jo pelin aikana Jokereiden Steve Mosesin 0-3 maalin jälkeen. Skudra vaikutti antavan välittömän palautteen jäällä olleelle puolustajalle, jonka luistelu puolustussuuntaan ei ollut tilanteessa sieltä aktiivisimmasta päästä. Tilanteen voit katsoa ISTV:n videosta.

31-vuotias Ternavski on pelannut urallaan Venäjän lisäksi myös Saksan pääsarjassa DHL:ssä ja Kazakstanissa. Washington Capitals varasi hänet NHL:ään keväällä 2001 viidennellä kierroksella varausnumerolla 160.

(Kuva: AOP (c) Alexander Kulebyakin/Global Look/Corbis)

Päivitetty klo 17.44. Lisätty kappale Skudran ja Tvernavskin yhteenotosta pelin aikana ja linkki ISTV:n videoon.