Henkilökuva: Vadim Shipatshev

Vadim Shipatshevia ei tunneta yleisesti sikailijana (Getty)

Vadim Shipatshevia ei tunneta yleisesti sikailijana (Getty)

Vadim Shipatshevista on puhuttu paljon äitienpäivänä pelatun MM-kisojen B-lohkon Suomi-Venäjä -ottelun jälkeen. Shipatshev taklasi rajusti Pekka Jormakkaa ottelun toisessa erässä, jonka seurauksena nuori suomalaishyökkääjä joutui sairaalaan lisätutkimuksiin.

Pietarin SKA:ta nykyisin edustava Vadim Shipatshev aloitti ammattilaisuransa kotikaupunkinsa Severstal Tsherepovetsin riveissä vuonna 2005. Suurimman osan kaudesta hän kuitenkin pelasi Severstalin kakkosjoukkueessa Venäjän kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Pääsarjassa Shipatshev asteli jäälle vain kahdessa ottelussa. Seuraavalla kaudella hän siirtyi HK Belgorodiin, joka pelasi tuolloin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kahden hajanaisen kauden jälkeen Shipatshev siirtyi takaisin Severstalin riveihin kaudeksi 2008-2009 ja alkoi vakiinnuttaa paikkaansa joukkueessa kun KHL-liiga oli korvannut Venäjän superliigan. Kaudella 2009-2010 Shipatshev löi itsensä viimeinkin läpi ja iski 55:ssä pelaamassaan ottelussa tehot 14+30=44. Severstalin kannattajat äänestivät Shipatshevin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi kauden päätteeksi. Shipatshevista tuli yksi seuransa tärkeimmistä pelaajista ja hän veikin nimiinsä joukkueen parhaimman pistemiehen tittelin niin kaudella 2011-2012 kuin seuraavallakin. Kovien peliesitysten siivittämänä Shipatshev siirtyi kaudeksi 2013-2014 SKA Pietarin riveihin. Hän oli kuluneella kaudella joukkueensa viidenneksi tehokkain pisteiden takoja.

Viime maaliskuussa 27 vuotta täyttänyt Shipatshev pukee Venäjän A-maajoukkuepaidan ensimmäistä kertaa päälleen arvokisatasolla Minskin turnauksessa. Hän on aiemmin edustanut Venäjää Euro Hockey Tourilla. Rajun taklauksen jakanutta Shipatshevia ei tunneta fyysisestä pelistä. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu hyvä luistelutaito, taitava kiekonkäsittely ja erinomainen pelisilmä. Hän on myös erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä.

Shipatsev on taklauksen takia pelikiellossa vielä kaksi ottelua.