Näkökulma: Tappara-kapteenin pitää lyödä Liigan ykköstykki Leijonissa

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Kutsu maajoukkueeseen ei ole ikinä palkinto hyvistä otteista, vaan joukkueeseen valitaan aina joko sen hetkiset parhaat pelaajat tai sitten potentiaaliset tulevaisuuden kisakävijät. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäen valitsema miehistö Sweden Hockey Games -turnaukseen edustaa jälkimmäistä osastoa. Nimetty Leijona-miehistö on täynnä kokelaita. Kokelaat antavat näyttöjä kevään MM-kisoja varten.

Tapparasta joukkueeseen valittiin peräti kolme hyökkääjää, kun mukana ovat Henrik Haapala, Jukka Peltola ja Veli-Matti Savinainen. Kokemattomin Leijona-kävijä näistä kolmesta on Kirvesrintojen kapteeni Jukka Peltola, jonka maaottelura on vain kolmen ottelun mittainen. Haapalan maaottelumäärä miesten tasolla on toki sama, mutta nuo ottelumerkinnät ovat viime joulukuulta. Peltolan ovat viiden vuoden takaa. Lisäksi Haapalalta löytyy mittava ura juniorimaajoukkueissa ja taituri oli voittamassa muun muassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2014. Kolmas pyörä Savinainen on ehtinyt olla jo kaksissa MM-kisoissa.

Kuka tai ketkä Tapparasta kisoihin?

Yleensä MM-joukkue on jo viittä vaille valmis, kun kotoinen Liiga loppuu. On oletettavaa, että Tappara on toinen finaalijoukkueista, kuten viime vuosina on ollut tapana. Perinteisesti finaalijoukkueista MM-kisoihin on otettu vielä mukaan noin 1-3 pelaajaa. Viime vuonna he olivat Tapparan Patrik Laine ja Jani Lajunen.

Monen jääkiekkoniilon mielestä Tapparan tämän kauden kolmea kärkipelaajaa vertailtaessa Peltolaa ei todennäköisesti pitäisi  edes testata MM-kisat mielessä. Fakta on kuitenkin se, että pitää. Peltola on noussut viimeisen kahden kauden aikana Liigan eliittipelaajien joukkoon ja on todellakin ansainnut paikkansa näyttää taitonsa kansainvälisissä peleissä. On hyvin todennäköistä, että kevään Leijona-joukkueeseen tulee alempiin ketjuihin täytettä juuri Liigasta. Siinä roolissa Savinainen on jo näyttänyt kykynsä maajoukkueessa, vaikka onkin Liigan tämän kauden ykköspyssy 28 osumallaan.

Peltola pärjää puolustuspelissä vertailussa Savinaiselle. 29-vuotias hyökkääjä on monipuolistanut pelaamistaan viime kausina ja hänet voi laittaa vaikka ylivoimalla viivaan. Kaikki tietävät varmasti miehen kyvyt alivoimalla kärkikarvaajana. Se on blokkia blokin perään. On Peltolan etu, että hänet mielletään puolustuspään ekspertiksi. Tuolloin mahdollisuudet kisakoneeseen ovat huomattavasti paremmat kuin esimerkiksi taiturimaisella Antti Erkinjuntilla, joka on pelannut vahvan kauden Pelicansissa.

Jos et pysty pelaamaan nelosketjun roolissa uskottavasti, niin tulee sinun tehdä reilusti yli 20 maalia Liigassa, mikäli kahteen kärkiketjuun halajat. Se on kylmä fakta. Tässä Savinainen ja Peltola ovat erkinjuntteja ja hintzejä edellä. He pystyvät klaaraamaan roolin kuin roolin. Peltolan pitääkin nyt näyttää Marjamäelle, että hän on Savinaista pätevämpi pelaaja.  Sama luonnollisesti toisinpäin. Kaikki kolme tapparalaista eivät kevään MM-joukkueeseen todennäköisesti mahdu. Haapalan kone on siinä määrin iskussa,että hänen kisalippunsa on leimaa vaille valmis.

Kansikuva: All Over Press