Leijonilla edessä ratkaisun paikat – odotettavissa onnistumisia laajalla rintamalla

Suomi on aloittanut turnauksen erinomaisesti, kun neljän ottelun jälkeen kasassa on täydet pisteet. Joukkueen otteissa on silti ollut paljon parannettavaa. Tänään Leijonat kohtaa Ranskan, jota vastaan olisi erinomainen sauma kokeilla uusia kujeita ennen alkulohkon päätöspelejä. Suomi kohtaa vielä sunnuntaina Slovakian sekä tiistaina Kanadan ennen pudotuspelejä.

Mikko Rantasen ja Jani Lajusen kisapassit leimattiin perjantaina, mikä tarkoittaa että joukkue on nyt kasassa eikä lisävahvistuksia ole tulossa. Kari Jalonen antaneekin ainakin toiselle mahdollisuuden näyttää osaamisensa, mutta muutokset koskevat todennäköisesti vain alempia ketjuja.

Teemu Pulkkisen tilanne on puhututtanut paljon kisojen aikana. Luontainen maalinsylkijä on pelannut neljosvitjassa ja toisessa ylivoimakoostumuksessa, mutta tasakentällisin Pulkkisesta ei ole saatu parasta terää irti. Kookkaampi Rantanen toisi kokoonpanoon asteen lisää fyysisyyttä ja luisteluvoimaa.

Patrik Laineen pari edellistä peliä on mennyt varjojen mailla muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta. Superlupauksen yhteistyö Aleksander Barkovin kanssa toimii hyvin, mutta herättelyn vuoksi Lainetta voisi kokeilla Lajusen rinnalla, sillä kaksikko pelasi Tapparassa samassa ketjussa ja teki kovaa jälkeä. Näin kovaan ketjurulettiin Jalonen tuskin kuitenkaan lähtee, vaan muutokset pyritään pitämään vähäisinä. Todennäköisesti jotkut kokeneemmista pelaajista saavat lepoa ennen alkulohkon tiukkaa loppurutistusta.

Myös Leijonien maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Mikko Koskinen pelasi kolme ensimmäistä mainiosti, vaikkakin irtokiekkoja tippui ajoittain liikaa ja ilmassa oli lievää ylipelaamista. Juuse Saros suoriutui Unkaria vastaan erinomaisesti ja olisi ansainnut lisää minuutteja turnauksessa. Koskinen on kuitenkin Jalosen hierarkiassa ykkösenä ja kantaa suurimman vastuun, kun taas Saroksen vastuulle jää todennäköisesti sunnuntain ottelu Slovakiaa vastaan.

Suomen turnaus on sujunut kaikesta huolimatta erinomaisesti ja joukkue on päässyt harjoittelemaan maalintekoa helpompia maita vastaan sekä tiukan johtoaseman puolustamista Yhdysvaltoja vastaan. Muutamilla avainpelaajilla on kuitenkin alla pari nihkeämpää ottelua, joten Ranskaa vastaan olisi toivottavaa saada onnistumisia laajalla rintamalla ennen alkulohkon tärkeimpiä otteluita.

Pistemenetyksiin ei kuitenkaan ole varaa, sillä Suomi taistelee Kanadan kanssa tiukasti alkulohkon voitosta. Kanadalla on niin ikään ottelut jäljellä Slovakiaa ja Ranskaa vastaan, joten lohkoykkönen ratkaistaneen keskinäisessä kohtaamisessa tiistaina.

Arvio

Ranskan turnaus on sujunut kaksijakoisesti. Joukkue on napannut voitot Unkarista sekä Saksasta, mutta Yhdysvaltoja ja Slovakiaa vastaan tuloksena oli selvät tappiot. Suomellakaan ei pitäisi olla suurempia ongelmia, vaan Leijonat napannee voiton useamman maalin erolla.

Voit seurata kisat MTV Sport -kanavilta ja Katsomo-palvelusta. Suomen ottelut näkyvät MTV3-ilmaiskanavalla. Suomi-Ranska-ottelu alkaa jo kello 12.15. Betsson tarjoaa MM-kisoissa 20 euron riskittömän vedon, millä saat lisäjännitystä peleihin. Pääset lunastamaan tarjouksen tästä.

Kansikuva: Getty