HPK:n Tuomas Vänttinen: ”Menemme hymy huulilla”

HPK:lla menee Liigassa lujaa. Joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja löytyy sarjan kärkipäästä sijalta neljä. Joukkueen kokenut 31-vuotias hyökkääjä Tuomas Vänttinen kertoo joukkueen yhteishengen olevan isossa roolissa joukkueen menestyksessä.

– Meillä on hyvä fiilis ja voitot ovat ruokkineet sitä. Kaikilla on hauskaa kopissa ja pelaamme toisillemme.  Emme saa kuitenkaan tuudittautua tähän, vaan joka pelissä pitää edelleen antaa 100 prosenttia, Vänttinen linjaa.

Vänttisen mukaan töihin on joka päivä mukava mennä.

– Nyt on mennyt hyvin ja menemme hymy huulilla. Meillä löytyy joukkueesta nuoruutta ja kokemusta. Meidän pukukoppielämä on ihan loistavaa ja siellä on aika lystiä joka päivä. Hauskuuden kautta tätä hommaa viedään eteenpäin ja sitä aina odottaa joka päivä pääsevänsä töihin, Vänttinen iloitsee.

Huumorilla kaikkia pelejä ei kuitenkaan voiteta ja Vänttinen korostaakin ”Kerhon” ylivoiman toimivuutta tuloksia saadessa. Myös parannettavaa pelistä löytyy.

– Jokaisella ylivoimalla on hyvä sauma tehdä maali. Se on toiminut hyvin. Omassa päässä meillä on kuitenkin paljon petrattavaa. Keskialueen menetykset pitää saada karsittua pois, sillä niistä on soinut pikkaisen liikaa, Vänttinen arvioi.

Vänttinen on myös itse onnistunut peleissä hyvin tehojen suhteen. Mies on tehnyt 5+3 tehot kolmentoista pelin aikana.

– Jätkät ovat heitelleet hyviä lättyjä ja peliaikaa on tullut kivasti. Saan pelata alivoimaa, ylivoimaa ja tasavoimaa. Meillä on ketjussamme selvät sapluunat Juha Koiviston ja Ville Järveläisen kanssa.

HPK kohtaa kotonaan seuraavassa pelissään hieman alavireisen SaiPan keskiviikkona. SaiPa on voittanut viimeisestä seitsemästä pelistään vain yhden varsinaisella peliajalla, mutta Vänttinen ei lähde kuitenkaan aliarvioimaan vastustajaa.

– Tulee kova kaksinkamppailupeli. Se kumpi on jäähyllä vähemmän, on vahvoilla. SaiPa on taisteleva joukkue, joka takakarvaa vahvasti koko ajan.