Jääkiekon Liiga: Tappara – Kalpa -kohokohdat 22.1.2019

Avauserässä Tappara pääsee yrittämään ylivoimansa toimivuutta, kun Frank Gymer häviää kaksinkamppailun KalPan hyökkäyspäässä ja kamppaa itsensä jälkitilanteessa kaksiminuuttiselle. Tappara tekee saamastaan ylivoimasta komean maalin kahdella pitkällä poikittaissyötöllä alivoimaneliön läpi ja Juhani Jasu viimeistelee 1-0:aan Anton Levtchin ja Jan-Mikael Järvisen syötöistä ajassa 3.37.

Kymmenen minuuttia myöhemmin KalPalle tarjotaan mahdollisuutta tasoitukseen, kun Ben Blood saa kaksi minuuttia estämisestä omalla siniviivalla. Ajassa 14.42 Frank Gymer kuittaa pelin 1-1:een. KalPa tulee suoralla hyökkäyksellä Tapparan alueelle ja Gymer viimeistelee vasemmalta laidalta etuyläkulmaan. Syöttäjinä Eetu Luostarinen ja Alexandre Texier. Erätauolle tilanteessa 1-1.

Toisen erän kolmannella minuutilla KalPan Aleksi Klemetti saa kiekon haltuunsa omalla alueella ja syöttää sokkona taaksepäin oman puolustusalueensa keskustaan, jossa Tapparan Matias Lehtonen katkaisee syötön ja tekee uransa ensimmäisen liigamaalin neljän KalPan pelaajan keskeltä maalin oikeaan yläkulmaan. Tilanne 2-1 Tapparalle ajassa 22.53. Seuraavassa vaihdossa KalPan Jaakko Rissanen tönäisee Sami Moilasen ilkeän näköisesti selästä laitaan ja sekavan oloinen Moilanen talutetaan pukukopin puolelle.

Toisen erän puolivälin kohdalla KalPa saa kokeilla ylivoimansa toimivuutta, mutta tuloksetta. 32. peliminuutilla KalPan puolustuslinja pudottaa liian lähelle omaa maalia Matti Järvisen luistellessa kovaa vauhtia hyökkäysalueelle. Järvisen jättösyöttö tavoittaa Niko Ojamäen ja terävä rannelaukaus b-pisteiden välistä oikeaan alakulmaan patjan ylitse ohittaa Jonathan Iilahden. Toinen syöttöpiste merkitään puolustaja Ben Bloodille, joka on tämän myötä viiden ottelun pisteputkessa. Tilanne 3-1, pelattu 31.46.

Vain 53 sekuntia myöhemmin Tappara ylittää nopeilla syötöillä keskialueen ja rakentaa vetopaikan siniviivalle. Pomppiva kiekko kimpoaa Jan-Mikael Järvisen ulottuville ja Järvinen tekee Iilahden hanskan kautta tilanteeksi 4-1 ajassa 32.39. Syöttöpisteet Valtteri Kemiläiselle ja Kristian Kuuselalle. Toisen erän lopussa Ben Blood kilautti kiekon ylärimaan. Erätauolle tilanteessa 4-1.

Kolmannessa erässä Tappara pääsee pelaamaan kolmesti ylivoimalla ilman maaleja. Kolmannen jäähyn aikana Anton Levtchi karkaa läpiajoon KalPan alivoimanelikon vaihtovirheen seurauksena. Kampituksen seurauksena tuomitaan rangaistuslaukaus, jossa Iilahti vetää pitemmän korren, laukojana Anton Levtchi.

Tappara piti varmalla kiekollisella pelillään KalPan hyökkääjät kurissa ja muita merkittäviä tapahtumia ei kirjattu 3. erässä. Suurin ero joukkueilla oli aloituksissa, jotka kirjattiin Tapparalle peräti 71,5% teholla ja Niklas Bäckström oli varma Tapparan maalilla. Lisänä Tapparan viisikkopeli oli kurinalaisempaa. Lopputulos 4-1 Tapparalle.