Jyrki Aho Bluesin upeasta noususta: ”Se on taakse jäänyttä elämää”

Talousvaikeudet ja konkurssikypsä seura. Siinä olivat lähtökohdat Espoon Bluesin kauteen. Alkukausi näytti juuri siltä kuin noissa olosuhteissa sopi odottaa. Blues keikkui sarjataulukon hännillä eikä peli näyttänyt toimivan. Kukaan ei olisi tuolloin uskonut, että sama seura on runkosarjan päätteeksi sijalla viisi.

Onnistuuko Jyrki Aho luotsaamaan Bluesin väleiriin?

Onnistuuko Jyrki Aho luotsaamaan Bluesin välieriin?

Karmean syksyn jälkeen jokin sitten muuttui: Blues pelasi aivan uudenlaisella ilmeellä ja tulosta alkoi tulla. Espoolaiset aloittivat nousunsa kohti pudotuspelejä ja oli keväällä jopa sarjan kuumimpia joukkueita. Kapteeni Kim Hirschovitsin johdolla Blues taivalsi läpi vaikeuksien. Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho luotti joukkueeseensa ja omaan tekemiseensä.

– Kyllä se työnteko heti sieltä kauden alusta ja sitten se alkoi jossakin vaiheessa kantaa tulosta. Siinä on tietysti se, että kun se rupesi kantamaan tulosta, niin itseluottamus omaan pelaamiseen kasvoi ja sitä kautta tuli sitten lisää niitä voittojakin, Aho analysoi.

Jos alkusyksy oli Bluesilla heikko, niin kevätkaudesta ei samaa voi sanoa. Blues nappasi kevään 27 ottelusta peräti 20 voittoa ja nousi uskomattomasti suoralle pudotuspelipaikalle. Espoolaisille pelien kääntäminen voitokkaaksi kevätkaudella ei ole uusi asia, mutta tämän vuoden nousu hakee jo vertaistaan.

– Kyllähän tuo oli äärimmäisen hyvä meidän joulun jälkeinen rupeama. Se on nyt kuitenkin taakse jäänyttä elämää, mutta siitä täytyy kuitenkin muistaa se, millä se nousu tehtiin ja minkälaisella toiminnalla niitä voittoja tuli, Aho miettii.

Kovalla työnteolla tulosta

Periksiantamattomuus ja kova työnteko johdattivat Bluesin sille sijalle, josta joukkue lähtee pudotuspeleihin Jyväskylän JYPiä vastaan. Hienon kevätkauden jälkeen pudotuspeleihin lähteminen on huomattavasti helpompaa kuin syöksykierteessä oleville joukkueille.

– Hyvillä mielin lähdetään pudotuspeleihin. Pihalla paistaa aurinko ja saadaan vielä pelata jääkiekkoa, Aho iloitsee.

Vastustaja on Bluesin valmentajalle hyvinkin tuttu, sillä ennen Espooseen siirtymistä Aho valmensi JYPiä. Jyväskyläläiset tulevat taatusti antamaan kaikkensa, eikä espoolaisilla tule kovinkaan helppoa olemaan keskisuomalaisia vastaan.

– JYP on äärimmäisen hyvin liikkuva joukkue. Löytyy laajuutta ja hyvin luistelevia pelaajia, Aho analysoi tulevaa vastustajaa.

Itseluottamus espoolaisilla on kunnossa, johon myös Aho on tyytyväinen. Liiallisella itseluottamuksellakin voi tosin saada aikaan pahaa ja sen takia Aho painottaakin, että pitää olla myös harkinta mukana. Sarja tullaan ratkaisemaan Ahon mukaan pään sisällä.

– Pitää olla järkevä ja tehdä työtä. Siinä ne ratkaisun avaimet ovat.

Lue Faneille.comin puolivälieräennakot täältä.