Kommentti: Kärppien korttipeli onnistui

Lauri Marjamäki pelasi maanantaina korttitermein upporikasta tai rutiköyhää, kun Leijonien tuleva päävalmentaja laittoi kuudennessa välierässä Sami Aittokallion vartioimaan Kärppien maalia. Uhkapeli onnistui ja Marjamäki on ansainnut jälleen yhden sulan lisään hattuunsa.

Aittokallio ja Sami Rajaniemi jakoivat runkosarjassa torjuntavastuun tasan. Kärpät lähti pudotuspeleihin kuitenkin Rajaniemi ykkösvahtinaan.

Rajaniemi torjui 11 ensimmäistä pudotuspeliä pääosin moitteetta. 23-vuotias veräjänvartija vaihdettiin pois maalilta toisessa välierässä, kun Tappara takoi päätöserän alkuun kaksi nopeaa maalia. Tällä yritettiin kuitenkin enemmän vain herätellä joukkuetta, kuin vaihtaa Rajaniemi heikkojen otteiden takia pois. Luotto Rajaniemeen säilyi ja sama maalivahti torjui kolme seuraavaa kamppailua.

Tappara siirtyi viidennen välierän jälkeen johtoon otteluvoitoin 3-2. Tappio ei mennyt Rajaniemen piikkiin, mutta Marjamäki laittoi silti ratkaisevaan kuudenteen välierään kylmän Aittokallion maaliin.

Marjamäki on ennenkin vetänyt ässiä hihoistaan. Niin kävi myös tällä kertaa.

Aittokallio torjui maanantaina loistavasti ja auttoi Kärpät tasoittamaan sarjan. Pahimmassa tapauksessa Tappara olisi tykittänyt kylmän maalivahdin heti alussa vaihtoon ja ottelu sekä samalla sarja olisi ollut paketoitu. Aittokallio venyi kuitenkin loistaviin torjuntoihin pitkin ottelua eikä mahtanut maaleille mitään.

Tappara tuli Patrik Laineen osumalla tasoihin sekunti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kärpät oli menettänyt kahden maalin johtoasemansa viimeisen kymmenen minuutin aikana karuimmalla mahdollisella tavalla. Kun jatkoaika alkoi, niin henkinen yliote ja momentum oli selkeästi Tapparalla. Kärpät pelasi selkä seinää vasten kauden päättymistä vastaan, kun taas Tappara jahtasi verenmaku suussa finaalipaikkaa. Marjamäki kaivoikin hihastaan jälleen uuden ässän.

Jatkoajalla Marjamäen jokerikorttina toimi Jesse Puljujärvi. Superlupauksen peliaika päätöserässä oli jäänyt varsin vähäiseksi, koska Kärpät joutui taistelemaan erässä alivoimalla ja puolustamaan johtoasemaa.

Puljujärvellä on valtava tahto ratkaista otteluita. Tämän Marjamäki tietää erittäin hyvin ja nuorukainen saikin jatkoajalla paljon vastuuta. Tapparan pakit olivat helisemässä, kun virtaa uhkunut Puljujärvi pääsi haastamaan isoja minuutteja tahkonneita tamperelaispuolustajia tuoreilla jaloillaan.

Jatkoaika ehti vanheta reilut 16 minuuttia, kunnes Puljujärvi otti Aleksi Elorinteen heittämän kiekon kädellä alas ja syötti sen vapaaksi unohtuneelle Mika Pyörälälle. Konkarilla olikin helppo työ laittaa kiekko tyhjään verkkoon.

Kärppien ja Tapparan välieräsarja saa arvoisensa päätöksen, kun joukkueet iskevät tänään yhteen kolmantena keväänä putkeen seitsemännessä ottelussa.

Kahtena edellisenä keväänä Marjamäen Kärpät on vetänyt pidemmän korren. Nähtäväksi jää, minkälaisia kortteja valmentajavelho taikoo tällä kertaa hihastaan.

Kärppien ja Tapparan välinen huikea seitsemäs kohtaaminen alkaa tänään kello 18.30. Voit seurata ottelua tuttuun tapaan Nelonen Prolta tai Ruutu -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press