Näkökulma: Tapparan asearsenaali täydentyi ladatulla tykillä

Liigan tämän kauden ylivoimaisen mestarisuosikin Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen teki päivää ennen joulua pelimiehen liikkeen värvätessään Kanadan ja Valko-Venäjän passin omistavan Charles Lingletin seuran paitaan. Kokenut 34-vuotias vasen laitahyökkääjä sai kesken kauden potkut KHL-seura Dinamo Minskistä, mutta on ehtinyt osoittaa tamperelaisille pätevyytensä kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Kirvesrinnoissa.

Pisteitä otteluissa on kertynyt kaksi syöttöjen muodossa. Pisteitä huomioimatta Tapparan kannalta on varmasti ollut tärkeämpää kuitenkin huomata, kuinka hyvä pelaaja Linglet oikeasti on. 188-senttinen hyökkääjä ei ole koko kaudella tehnyt maaliakaan saalistettuaan Minskissä 23 pelissä tehot 0+8, mutta tuo ei miehen pelistä näy. Pitkässä maalittomassa putkessa pelaavan pelaajan tunnusmerkkejä on se, että laukaus ei lähde vaikka paikka olisi. Linglet sen sijaan on uskaltanut kokeilla maalintekoa jo 12 kertaa, mikä on kolmeen peliin mukava määrä.

Roikalemainen hyökkääjä on voittanut lukuisia kulmavääntöjä ja uskaltanut ajaa rohkeasti maalille. Miehen pelityyli tuo varmasti monelle tapparalaiselle mieleen ex-sentterinsä Josh Greenin. Miesten olemus jäällä on varsin samanlainen, joskin Lingletin jalka liikkuu tuplasti rivakammin. Linglet on Tapparan kannalta todellinen löytö kevään pudotuspeleihin, joissa tarvitaan kokoa ja karskiutta entistä enemmän maalille. Valko-Venäjää viime MM-kisoissa edustaneen hyökkääjän tulon myötä Tapparalla on kentät nyt täynnä laatupelaajia. Miehistössä ei ole yhtään vapaamatkustajaa ja nyt päävalmentaja Jussi Tapolan tehtävä on löytää lähinnä toimivat ketjukoostumukset kevään pelejä silmällä pitäen.

Vasemmalta laukova Linglet osaa tehdä maaleja. Sen hän on osoittanut KHL:ssä, jossa parhaalla kaudella (2014-2015) syntyi komeat tehot 22+36. Runkosarjaa on jäljellä vielä yli 20 peliä, joten mikäli Lingletin ensimmäinen maali syntyy nopeasti, on hänellä kaikki edellytykset olla ”kymmenen maalin mies” vielä ennen päätöskierrosta.

Linglet tuli Tampereelle Tapparan ex-suosikkipakki Nick Bailenin suostuttelujen jälkeen, joten hän tiesi tarkkaan mihin on lähtenyt mukaan. Hyökkääjä ei myöskään ole koskaan voittanut mitään, joten Tapparan mestaruusjunaan oli täten helppo hypätä. Myös hallitseva mestari tiesi kuinka nälkäisen suun se otti ruokittavakseen Hakametsään. Linglet on tullut hakemaan omansa pois.

Liiga jatkuu tänään kuuden ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta tai Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press