Pelicans tehokas maalinteossa, HIFK ei hyödyntänyt momentumiaan – vastasi 3. erässä fyysisyydellä

Pelicans latoi kotihallissaan tylyt lukemat hyvän kiekollisen pelin kautta HIFK:ta vastaan. Avausmaalissa Hannes Björninen unohtui kentän toiselle puolelle täysin yksin ja Juhamatti Aaltosen mainio puolenvaihto avasi tilanteen ja lukemat 1-0:aan.

Erän lopussa Aaltonen sai jo toisen syöttöpisteen, kun nopea vastahyökkäys kääntyi 2vs1-hyökkäykseksi ja Jesse Saarinen viimeisteli Aaltosen tarjoilusta 2-0:aan. HIFK:n Kyle Quincey oli lähellä tehdä pukukoppimaalin 1. erän lopussa suoraan hyökkäyspään aloituksesta, mutta laukaus kilahti maalikehikkoon.

Toisen erän alussa Pelicans kaatoi kylmää vettä HIFK:n niskaan, kun lahtelaiset toimittivat kiekkoa HIFK:n maalille ja kiekko pomppi pelaajien kautta maaliin. Osuma tarkistettiin videolta ja hyväksyttiin, mutta jostakin syystä Jarno Pikkarainen haastoi tilanteen vielä uudestaan ja nopean tarkistuksen jälkeen tuomio pysyi samana – tilanne 3-0 ja HIFK menetti aikalisänsä.

HIFK:n karvaus alkoi toimia paremmin toisen erän alun jälkeen ja paine pysyi hyvin Pelicansin päädyssä. Juho Olkinuora oli tällöin mies paikallaan ja otti monta hyvää torjuntaa. Erän lopussa playoffeihin toipunut Hynek Zohorna lisäsi Pelicansin johdon 4-0:aan.

Kolmannessa erässä nähtiin lähinnä pelailua ja HIFK:n kovaa karvausta, asetelmien hakemista seuraavaan otteluun ja fyysistä peliä. Oliwer Kaski viimeisteli erässä kaksi maalia, joista ensimmäinen livahti helposti maaliin Atte Engrenin avustuksella.

Kuusi sekuntia ennen loppua lukemat muuttuivat 6-0:aan, kun Kaski täräytti suoraan syötöstä kahden miehen ylivoimalla. Hetkeä aiemmin Tommi Santala oli saanut pelirangaistuksen polvitaklauksesta, jonka uhriksi joutui Mikko Kousa. Kousa lähti lopulta omin jaloin pukukoppiin, keräiltyään itseään aikansa jään pinnassa. HIFK:lle merkittiin päätöserässä ulosajon lisäksi kuusi kaksiminuuttista.

Ville Niemiseltä kysyttiin pelin päätteeksi: ”Vastasiko kamppailu odotuksiltaan sellaista jääkiekkoa, mitä mietit päivällä, kun valmistauduitte illan otteluun?”

– Ei. Kova taistelu oli. Hieman repsahti lopussa, kun meni vapaaotteluksi. Kylmä pää ja lämmin sydän.

”Miten itse reagoit, IFK antoi jonkinlaista signaalia lopussa, mutta aika kylmän viileästi pelaajasi ottivat nuo vastaan?”

– Juu, ei siinä mitään – pää kylmänä kuin jääauton kuskilla.

Nieminen summaa lopuksi ottelun ja kertoo Pelicansin järkevästä pelaamisesta kiekon kanssa ja tilanteen tunnistamista paineen alla, paineen alta osattiin tulla pois.

Loppuun Niemiseltä kysyttiin ”Oletko muuten tarkoituksella vetänyt sen johdon solmuun siihen mikrofonin ympärille, se näyttää hieman hölmöltä?”

– Kyllä on aika moni muukin asia solmussa, toteaa Nieminen, pienen virneen säestämänä.

Tässä vielä Ville Niemisen tsemppaukset pelin jälkeen nollapelin torjuneelle maalivahdilleen:

Lähde: Twitter