Vaasan Sport aikoo kääntää kurssinsa perinteisin keinoin: ”Ei meille mitään Jeesusta ole tulossa”

Vaasan Sport aloitti Liigassa syksyllä räväkästi ja keikkui pitkään lähellä sarjan kärkikastia. Joukkue sai mustan hevosen leiman, mutta joukkueen kurssi kääntyi yhtäkkiä jyrkkään laskuun, kun pelaajia alkoi pudota sairastuvalle. Neljän ottelun tappioputkessa oleva joukkue on voittanut vain kahdesti viimeisestä viidestätoista ottelustaan.

Vaasalaisten varakapteeni Tuomas Vänttinen miettii Faneille.comin haastattelussa syitä, miksi vire kääntyi niin radikaalisti parinkymmenen ottelun jälkeen.

– Ylivoima toimi hyvin, mutta sitten siitä tippui pisteiden valossa 5-6 kärkiäijää pois, jonka jälkeen homma kääntyi. Se ottaa aikansa, että uudet kaverit ottavat paikkansa. Vaikkei loukkaantumisista saisi tietenkään valittaa, sillä kaikillehan niitä tulee. Nyt pitäisi vaan alkaa saamaan maaleja ylivoimalla.

Kokenut hyökkääjä peräänkuuluttaa työnteon tärkeyttä.

– Ei meille mitään Jeesusta tänne ole tulossa. Teemme töitä päivittäin, jotta ne kiekot alkaisivat pomppimaan meille suotuisasti. Me kaikki haluamme voittaa yhdessä. Meidän kokeneiden pelaajien pitää luoda nyt ilmapiiriä, että ”Perkele, kyllä me täältä nousemme.”

Vänttinen ei ole vilkuillut sarjataulukkoa, mutta tietää, että sijalla 12 oleva Sport voi vielä helposti nousta otolliseen asemaan ja pudotuspeleihin.

– En seuraa lätkää alkuunkaan siviilipuolella. Pidän ajatukset vapaa-ajalla muualla. Keskityn siihen, että kun olen hallilla, niin olen ytimessä. Meillä on kaikki omissa käsissä, joten sen puoleen ei ole hätää. Pitää alkaa vain voittamaan. Me kaikki haluamme kääntää tämän laivan.

Myöskään henkilökohtaisella tasolla Vänttisen kausi ei ole ollut niin hyvä kuin viime kausi, vaikka 33-vuotias savonlinnalainen treenasi ennen kautta kovemmin kuin koskaan. Tähän mennessä hyökkääjä on tehnyt neljä maalia 40 ottelussa, kun taas viime kaudella niitä tuli komeat 18 kappaletta kaiken kaikkiaan.

– En tiedä mikä siinä on. Olen paljon paremmassa kunnossa nyt. Ehkä syy on se, etten jää kärkylle haistelemaan niitä maalipaikkoja nyt, kun jaksan paremmin puolustaa, Vänttinen vitsailee.

– Palaudun nyt paremmin ja pysyn tempossa hyvin mukana, mutta ei auta. Nyt pitää repiä iloa pienistä asioista. Jos ei tule tehoja niin pitää tehdä muita asioita hyvin, kuten blokkailla kiekkoja. Ei saa lähteä nyt haihattelemaan niiden maalien perään. Pitää muistaa maltti. Missään nimessä en silti ole tyytyväinen vielä kauteeni, hyökkääjä kertoo.

Vänttinen on harmissaan myös siitä, mihin suuntaan kotimainen jääkiekko on menossa.

– Pelit ratkotaan tänä päivänä yli- ja alivoimilla. Viidellä viittä vastaan ei hirveän montaa maalipaikkaa peliä kohden tule, kun kaikki joukkueet puolustavat niin hampaat irvessä. Ikävä kyllä. Harmittaa, että homma on mennyt noin puolustusvoittoiseksi. Toivotaan, että se pian muuttuisi hieman yleisöystävällisemmäksi. Se rupeaa turhauttamaan, kun välillä ei saa kolmeen peliin kudin kutia, koska paikat ovat niin vähissä.

– Viisikot ovat ihan limana nykyään tukkimassa keskialuetta ja tuntuu, että joka vuosi sitä träppiä viedään viivan verran alaspäin. Ensi vuonna ollaan varmaan jo omassa siniviivassa, Vänttinen kritisoi.

Kuva: Miikka Jääskeläinen / AOP

Seuraa maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta.