Vetomiehet: Pataa pataan Raksilassa

Vetomiehet on kirjava joukko vedonlyönnistä kiinnostuneita henkilöitä, jotka pyrkivät tekemään harrastemaista vedonlyöntiä voitollisesti. Välillä lirvahtaa myös asiakeskustelun puolelle. Lisää jauhantaa ja vetoseurannan löydät Vetomiesten Twitter-tililtä. 

Hilirimpsis ja osumien pariin! Tämä oli perjantain teemana, kun Kuopion ylpeys KuPS nappasi odotetun, mutta ei niin hallitun 4–2-voiton FC Lahdesta. Me otimme osuman, ja hyvä niin. Nyt alkuvuoden vetojen saldo näyttää seuraavaa: 18 vetoa, yhdeksän osumaa palautusprosentilla 93,59. Riittävä? Ei missään nimessä. Ei selitellä, mennään eteenpäin.

Lauantaina on runsaasti pelattavaa, mm. Chelsea – Arsenal, joka polkaisee päivän kivasti käyntiin klo 14.30. Me harkitsemme vielä Chelsean lyömistä, mutta kertoimet ovat tulleet jo alle kahteen. Arsenal on Arsenal, se voi hävitä Watfordille kotonaan ja napata Stamfordilta pisteen tai jopa voiton. Alle kahden kertoimilla Chelsean pelaaminen ei ole niin houkuttelevaa, vaikka toki Siniset suosikki Lontoon paikallisessa onkin.

Sen sijaan me otamme peliin kotimaista Liigaa. Onko tämä uhka vai mahdollisuus, se nähdän noin klo 19.30 kun Kärpät ja Ässät ovat pelinsä pelanneet. Kärppien hyökkäyspeli on loksahtelemassa hiljalleen paikoilleen, mistä osoituksena 19 tehtyä nyyttiä viiteen otteluun. Toki omissakin on soinut, mutta isossa kuvassa Kärppien kannalta on oleellisempaa peli-ilon ja -tuntuman löytyminen punaviivan yläpuolella, fun zonella.

Kärpät haki ison voiton Helsingistä perjantaina, kun IFK kaatui varsinaisen maali-iloittelun jälkeen maalein 6–4. Vaikka Ässillä on näennäinen etu matkustamisen suhteen (joukkue saapui jo perjantaina iltapäivällä Ouluun ja Kärpät vasta pelin jälkeen illalla), ei se riitä tasaamaan eroja.

Raksila on Ässille paha paikka, edellinen voitto on helmikuulta 2013 ja nousuvireistä Kärppä-laumaa vastaan vaikeaa on myös nyt. Isäntien maalilla Ässä-kasvatti Jussi Rynnäs on nollannut kasvattajaseuransa jo kahdesti tällä kaudella ja vaikka Rynnäs kaivettii Helsingissä askiin eilen, pitäisi miehen olla suhteellisen hyvällä levolla liikkeellä.

Menipä jargoniksi. Paljon puhutaan, mutta mitään konkreettista ei sanota. No nyt sanotaan. Kärpille ei voi antaa nykyvireessä näin paljoa (2.14) yli kakkosen kerrointa kotonaan, ei vaan voi. Ainakaan jos Rynnäs on maalilla.

Lauantain pelivalinta

Liiga: Kärpät – Ässät, klo 17.00
Kärpät @ 2.14, 2u (linkki vie suoraan Unibetin Liiga-kertoimiin)