Kommentti: Flyers oli huono valinta Filppulalta

NHL:n runkosarjaa on jäljellä kuukauden päivät, mikä tarkoittaa noin 15 ottelun rupeamaa joukkuetta kohden. Pudotuspelijuna on teorian tasolla monella vielä saavutettavissa, mutta historia on sen osoittanut, että vain viivan tuntumassa tanssivat joukkueet ovat aidosti kilvassa mukana.

Näissä joukkueissa itäisen konferenssin puolella ovat muun muassa Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning ja Philadelphia Flyers.

Kaikki nämä joukkueet liittyvät siihen tapahtumaketjuun, kun Valtteri Filppulasta tuli Flyersin pelaaja siirtorajalla.

Enempää en käsittele sitä seikkaa, että Filppula itse kieltäytyi Toronton kokoonpanoon liittymisestä. Siihen oli ja on varmasti järkeenkäypiä syitä.

Vantaalaisen edellinen seura Lightning on 71 pisteellä neljän pisteen päässä pudotuspeleistä. Nykyisen seuran Flyersin ero on viisi pistettä. Mahdollisuudet tämän kauden tosipeleihin ja se, kuka sinne lopulta pääsee, on kaiken kaikkiaan pieni asiakokonaisuus. Kokonaiskuvassa paistava virhe on suurempi.

Valtteri Filppula on jo 32-vuotias jääkiekkoilija. Hänen nykyistä sopimustaan on jäljellä vielä ensi kausi. Ja sen hän tulee viettämään todennäköisesti suurimmaksi osaksi Flyersissa.

Miksi Filppula vetää välikauden tähän kohtaan? Flyers oli väärä valinta. Ei Flyers ole menestyspotentiaalilla mitattuna kärkiseuroja.

Siirtoa hidastavat pykälät, Lightningin rahaveivailut ja vaihtokauppapartnerin halukkuus ovat totta kai huomioon otettavia asioita, mutta lopputulos on nyt tämä.

Flyersin sentterikalusto on pitkällä aikavälillä Claude Giroux’hun, Sean Couturieriin ja Pierre-Edouard Bellemareen luottava kokonaisuus. Filppula on hierarkiassa stunttaamassa kahden ensiksi mainitun välissä. Kun kausi 2018-2019 alkaa, suomalainen ei enää Broadstreet Bulliesin väreissä taistele.

Valtteri Filppula on loistava sentteri. Hänelle olisi varmasti löytynyt parempi koti jostain. Nyt kodin etsintä viivästyy reilulla kaudella. Tai todennäköisemmin hyvinkin tarkkaan yhdellä kaudella, sillä eiköhän kertaalleen Stanley Cupin voittanut suomalainen siirry seuraavallakin siirtorajalla.

Viaplay LogoSeuraaFilppulan välikautta Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa!