Muistatko tämän tulisieluisen maalivahdin, joka teki NHL-urallaan kaksi maalia?

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Kaudella 1986-87 Philadelphia Flyers antoi mahdollisuuden AHL:ssä edellisellä kaudella vuoden tulokkaaksi valitulle maalivahdille, joka valittiin myös AHL:n tähdistökentälliseen. Sopimuksen myötä voidaan sanoa NHL:n saaneen yhden ison väriläiskän lisää.

Ron Hextallin ensimmäinen NHL-kausi oli tapahtumarikas, sillä hän voitti Kanada Cupin ja Conn Smythe Trophyn, joka annetaan pudotuspelien parhaalle pelaajalle. Lisäksi hänet valittiin tulokkaiden ja koko NHL:n all-star-kentällisiin ja hänellä oli kauden paras torjuntaprosentti sekä eniten voittoja runkosarjassa, 37 kappaletta.

Hextall tunnettiin myös erittäin temperamenttisesta luonteestaan ja mies ei säästellyt iskuja vastustajan pelaajia kohtaan. Hextall saattoi joskus jopa kostaa omalle kenttäpelaajalle tehdyn vääryyden ja häneltä nähtiin joskus jopa taklauksia tai halukkuutta osallistua tappeluihin. Tulisesta luonteesta kertovat kaudella 1988-89 kertyneet 113 jäähyminuuttia, joka on maalivahtien jäähyennätys yhdeltä kaudelta. Kyseenalaisessa tilastossa Hextallilla on myös sijat 2. ja 3., kun mies otti kahdella muulla kaudella rangaistuksia 104 minuuttia per kausi.

Alta voit katsoa muutaman minuutin videopätkän, jossa on poimintoja Ron Hextallin uran pahimmista aivopieruista kaukalossa.

Hextall on niitä harvoja pelaajia, jotka ovat voittaneet pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon, vaikka oma joukkue ei voittanut Stanley Cupia. Maalinteossa hän onnistui kahdesti, ollen ensimmäinen maalivahti, joka teki maalin laukaisemalla. Ennen Hextallia Billy Smith sai nimiinsä maalin, kun vastustaja syötti kiekon omaan maaliin. Philadelphian lisäksi Hextall edusti myös Quebec Nordiquesia ja New York Islandersia. Pelaajauransa jälkeen Hextall on toiminut mm. kykyjenetsijänä ja valmentajana.

Kansikuva: Rick Stewart /Allsport