NHL-ennätyksiä jahdattiin Chicagon ja Ottavan 15 maalin illassa, Patrick Kane lähestyy syöttöennätyksen kärkeä

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Moista ilotulitusta ei tavallisesti näe kuin NHL:n All-Star -otteluissa ja avauserän yhdeksän maalia saivat molemmat joukkueet vaihtamaan maalivahtejaan. Chicagon Collin Delia väistyi kolmannen takaiskun jälkeen ja Cam Ward tuli tilalle ja Ottavan Anders Nilsson korvattiin Craig Andersonilla neljän kiekon mentyä Nilssonin selän taakse.

Vain kaksi ottelua kautta aikojen menee edelle 1. erän maaleissa, jolloin niitä nähtiin kymmenen kappaletta vuosina 1982 ottelussa Buffalo – Montreal ja 1987 Calgaryn ja Vancouverin kohtaamisessa.

Joukkuekohtaisissa ennätyksissä tämä oli ensimmäinen kerta, kun Senators häviää tehtyään seitsemän maalia ja Chicago voitti ottelun ensimmäistä kertaa 37 vuoteen, päästettyään seitsemän maalia. Edellisen kerran joukkue kaatoi Montrealin kotihallissaan lukemin 8-7 vuonna 1982. Historiansa aikana Ottava oli tehnyt 45 kertaa seitsemän maalia, voittaen ne kaikki ennen tätä iltaa.

Patrick Kanen syöttöpisteputki Chicagon paidassa on peräti 17 ottelun mittainen. Tällä hän on jo kaikkien aikojen kolmantena tilastossa, jossa edellä ovat vain Adam Oates 18 syötön ja Wayne Gretzky 23 syötön putkillaan. Chicagolla on nyt kaksi vähintään 30 maalin pelaajaa 60 ottelun jälkeen – ensi kertaa 30 vuoteen.

Alex DeBrincatin kolmen maalin ilta nosti hänen maalilukemansa 32:een, Kanella on 36 täysosumaa. DeBrincatilla on nyt neljä hattutemppua tilillään ja hän täyttää 22 vuotta tämän vuoden joulukuussa. Vain Bobby Hull on onnistunut tekemään Chicagon riveissä yhden hattutempun enemmän ennen 22. syntymäpäiväänsä. Lisäksi DeBrincatilla on jo 60 täysosumaa kahden ensimmäisen kautensa aikana Chicagon paidassa, joten hänellä on hyvä mahdollisuus rikkoa Artemin Panarinin 61 maalin ennätys kausilta 2015-17.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images

Lähde: TSN