NHL palasi All-Star-tauolta, otteluraportti Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets

Viaplay LogoViaplayn kautta kauden kaikki NHL-ottelut pudotuspelejä myöten

Läntisen konferenssin kolmonen Winnipeg Jets matkasi Philadephia Flyersin vieraaksi ja joutui tällä kertaa tulemaan toimeen ilman ykkösmaalivahtiaan, Connor Hellebyuckia. Ennakkotietoihin oli merkitty Hellebuyckin olevan ylikuormittunut, joten 25-vuotias Laurent Brossoit sai torjuntavuoron. Flyersin maalilla nähtiin vasta 20-vuotias Carter Hart, Philadelphian toisen kierroksen varaus vuodelta 2016.

Maalivahdit varastivat shown molemmissa päissä, sillä tuuraajat pelasivat erittäin varmasti ja rauhallisesti, eikä irtokiekkoja juuri herunut. Maalihanojen aukeamista saatiin odottaa toisen erän puoliväliin asti, jolloin vaarattoman näköisessä Flyersin hyökkäyksessä syötettiin kulmasta viivaan ja Michael Rafflin laukauksen jälkeisessä tilanteessa Phil Varone oli valppaana maalin edustalla, tehden 1-0 Flyersille.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jets saa ylivoimamahdollisuuden ja Jack Roslovic ohjaa b-pisteen tasalta tyylikkäästi Trouban rannevedon maaliin, toinen syöttöpiste Bryan Littlelle. 35. peliminuutilla Jetsin ylivoimalle tarjottiin jälleen tilaisuutta ja etenkin Patrik Laine pääsi laukomaan useaan otteeseen. Carter Hart nollasi ottelussa kaikki Laineen kuusi yritystä, jotka tulivat pääosin Laineen omalta paikalta, vasemmalta b-pisteeltä.

Reilu minuutti ennen toisen erän loppumista Travis Konecny hakeutuu b-pisteiden väliin, kun Flyersin Andrew MacDonald saa kiekon hyökkäyssiniviivan kulmassa. Konecny leikkaa keskelle ja pistää mailansa matalan laukauksen väliin, ohjaten sen maalin vasempaan yläkulmaan, tilanne 2-1 Flyersille.

Kolmannessa erässä nähtiin maalivahtien varmaa peliä ja ottelu säilyi tasaisena. Jetsin harkitessa maalivahdin ottamista vaihtoon, riistää James Van Riemsdyk kiekon Jetsin puolustussiniviivalla ja syöttää Konecnylle toiseen aaltoon. Van Riemsdyk porhaltaa maalille ja Konecny syöttää hänelle takaisin tyhjän maalin kulmalle. 3-1-maali katkaisi Jetsin selkärangan ja ottelu päättyi näihin lukemiin.

Travis Konecnylle tämä oli uran 200. NHL-ottelu ja juhlaottelun tehot hänelle 1+1. Carter Hart torjui Philadelphian maalilla 31 kertaa ja Jetsin Laurent Brossoit koppasi kiekon 28 kertaa. Jetsin kakkoskentässä pelanneet Patrik Laine ja Bryan Little olivat jäällä jokaisen Flyersin maalin aikana ja jäivät pahasti pakkaselle, -3 molemmille. Sami Niku sai peliaikaa reilut 13 minuuttia ja hänelle kirjattiin kaksi laukausta, yksi blokattu laukaus ja yksi kiekonmenetys.

Tilastojen mukaan Jets laukoi selvästi enemmän, mutta Flyersin pelaajat blokkasivat kiekon peräti 21 kertaa ja riistivät kiekkoja Jetsin pelaajilta kaikkiaan yhdeksän kertaa. Voitosta huolimatta Flyers on vielä kaukana playoff-rajasta, joka on 12 pisteen päässä. Runkosarjaa joukkueella on jäljellä 33 kierrosta.

Kansikuva: Ethan Miller/Getty Images