NHL:n All-Star-viikonlopun finaali: Metropolitan-divisioona vastaan Keskinen divisioona

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Peräti kahdeksan ensikertalaista on mukana tämän vuoden All-Star-tapahtumassa. Pekka Rinteelle tämä on kolmas esiintyminen, muille suomalaisille ensimmäinen. Patrick Kane on kokenein kävijä, sillä hänelle tämä on peräti kahdeksas visiitti tähdistöotteluun.

Finaaliottelun aloittavat maalivahdit ovat Devan Dubnyk (Keskinen divisioona) ja Henrik Lundqvist (Metropolitan-divisioona).

Mathew Barzal avaa maalihanat vain 22 sekunnin jälkeen terävällä rannelaukauksella A-sektorilta. Seuraavassa vaihdossa Lundqvist ottaa käsittämättömän nopealla liikkeellä torjunnan takatolpalta, jonne Mikko Rantanen tarjosi käytännössä tyhjän maalin Gabriel Landeskogille. Hetkeä myöhemmin Dubnyk joutuu nokitusten Kris Letangin kanssa ja torjuu komeasti patjalla.

Hieman ennen kahden minuutin täyttymistä Claude Giroux karkaa läpiajoon ja Dubnyk torjuu, mutta Giroux laittaa reboundin maaliin. 2-0 Metropolitanille. Nopeat hyökkäykset seuraavat toistaan ja laukauksia alkaa tulla tiheämmällä tahdilla. Mathew Barzal ja Sidney Crosby pyörittelevät hyökkäysalueella miten tahtovat. Kris Letang nauttii jatkuvasta tarjoilusta ja viimeistelee 3-0.

Hieman vaisumpi vaihe pelissä, kunnes Seth Jones karkaa vasemmalta laidalta läpiajoon ja saa ampua rikkeen seurauksena rangaistuslaukauksen. Nopeat harhautukset ovat liiankin nopeita ja kiekko karkaa aivan Dubnykin nenän alla. Seuraavassa vaihdossa Crosby, Barzal ja Letang tulevat jälleen kentälle ja Letang on lähellä tehdä 4-0. Laukaus ylärimasta ulos.

Kyle Palmieri viimeistelee 4-0:aan Seth Jonesin mahtavan nousun jälkeen, jossa Jones nousi yksin kulmasta maalille ja yritti kiepauttaa kiekon pyörähtämällä tyhjään maaliin. Sebastian Aho saa toisen syöttöpisteen osumaan. Toisessa päädyssä Lundqvist ottaa näyttävän hanskatorjunnan ja hetkeä myöhemmin tolppa kilahtaa. Lundqvistin maali edelleen koskemattomana.

Toisessa päädyssä Barzal läpiajossa, Dubnyk torjuu. Landeskogin, Rantasen ja Kanen ketju saa aikaan pientä painetta toisessa päädyssä, kunnes Mathew Barzal saa kiekon, kiekottelee Crosbyn kanssa ja Crosby viimeistelee neljä sekuntia ennen erätaukoa 5-0 ”Metrolle”.

Toisen erän aloittavat maalivahdit ovat Lundqvistin tilalle tuleva Pekka Rinne ja Dubnykin vaihtomies on Braden Holtby.

Ensimmäisen minuutin jälkeen Aho ja Letang karkaavat 2vs0-hyökkäykseen ja Aho laukoo Letangin syötöstä, Rinne torjuu. Vastaiskussa Ryan O´Reilly syöttää Gabriel Landeskogille, joka tekee viimein avausmaalin joukkueelleen, 5-1. Seuraavassa vaihdossa läpiajot molemmille joukkueille peräkkäin, ei maaleja.

Mikko Rantaselle tulee seuraavassa vaihdossa monta vetopaikkaa ja viimeisimmällä yrityksellä natsaa, kun Roman Josi syöttää maalin takaa ja Rantanen viimeistelee 5-2:een.

Toisen erän 5. minuutilla Crosby ja Barzal iskevät jälleen ja Crosby ohjaa maalin edestä suoraan syötöstä 6-2 Metrolle. Heti perään Ryan O´Reilly laukoo kahdesti muutamasta metristä ja ohittaa toisella laukauksellaan Holtbyn, 6-3. Rinteellä riittää töitä ylivoimahyökkäysten torjumisessa ja Aho pääsee jo toisen kerran kokeilemaan läheltä 2vs0-hyökkäyksessä, mutta viimeistely ei onnistu. 4.48 peliaikaa jäljellä.

Rantanen, Kane ja Landeskog hankkivat pari vetopaikkaa Keskisen divisioonan joukkueelle, ei tulosta. Jälkitilanteesta Sebastian Aho karkaa läpiajoon, hidastaa, pudottaa Rinteen jäihin ja laukoo terävästi hanskapuolen yläkulmaan, 7-3. Vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Ahon maalin syöttänyt Cam Atkinson vääntää itsensä väkisin läpiajoon ja tekee 8-3.

Peli alkaa muistuttaa avointen ovien päivää. Mark Scheifelelle läpiajo, Holtby kestää. Miro Heiskanen laukoo läheltä 3vs1-hyökkäyksen jälkeen, tolppa kilahtaa. 2vs1 toiseen päähän, Rinne torjuu. Kolme minuuttia peliaikaa. Keskisen divisioonan joukkue ottaa maalivahdin pois, Barzal saa kiekon ja tekee 9-3 tyhjiin.

70 sekuntia ennen loppua koetellaan maalivahteja läheltä. Landeskog ja Rantanen karkaavat kahdestaan Holtbya vastaan ja Rantanen viimeistelee yläkulmaan 9-4. Rantanen läpiajoon lähes suoraan seuraavasta aloituksesta, laukaus yli maalin. Blake Wheeler tekee kavennuksen 9-5:een terävällä rannevedolla 20 sekuntia Rantasen maalin jälkeen. Rinne lähtee taas maaliltaan, kukaan ei hyppää kentälle tilalle. Cam Atkinson saa kiekon ja tekee lukemiksi 10-5. Lopussa Rinne torjuu Crosbyn läpiajon ja toisessa päässä Mark Scheifele ampuu läpiajosta yli. Ottelu päättyy lukemiin 10-5.

Ottelun kovimmat pistehurjastelijat olivat Mathew Barzal ja Sidney Crosby, molemmille 2+3. Henrik Lundqvist pelasi ainoana maalivahtina nollapelierän. Kolmen pisteen miehiä olivat Mikko Rantanen, Cam Atkinson, Gabriel Landeskog, Kris Letang ja Ryan O´Reilly. Sebastian Aholle 1+1. Miro Heiskaselle merkittiin kolme laukausta, yksi blokattu laukaus, yksi kiekonmenetys ja yksi kiekonriisto.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Sidney Crosby.

Kansikuva: Justin K. Aller/Getty Images