Playoff-rajalla kamppailevan NHL-joukkueen tähtihyökkääjä loukkaantui – selviääkö joukkue playoffeihin?

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

NHL:n runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä 8-11 kamppailua ja pikkuhiljaa asetelmat pudotuspelejä varten alkavat muodostua. Huhtikuun 6. päivänä pelataan viimeiset runkosarjan ottelut ja playoffit alkavat 10. huhtikuuta.

Kauden kliimaksi on siis enää noin kolmen viikon päässä ja sinne pääsystä kamppailee vielä monta joukkuetta. Yksi niistä on Pittsburgh Penguins, joka on sijalla kuusi – seitsemän pistettä playoff-rajan yläpuolella. Penguins on esiintynyt tasaisen varmasti tämän vuoden puolella ja kuntopuntarissa joukkue on tasapainoillut sijojen 6-8 paikkeilla – playoff-tahtia siis.

Runkosarjan loppu ei kuitenkaan tule olemaan helppo, sillä Penguins menetti tähtihyökkääjänsä Jevgeni Malkinin loukkaantumisen takia ja mies on poissa runkosarjan loppuun asti. Penguinsin tiedotteen mukaan Malkin kärsii ylävartalovammasta, jonka hän sai todennäköisesti St. Louis Bluesin puolustajan, Roberto Bortuzzon, poikittaisesta mailasta.

Penguins on hävinnyt nyt kaksi ottelua putkeen ja ennen sitä voittoja kertyi kuusi kappaletta seitsemästä ottelusta. Näissä Malkin kunnostautui enimmäkseen pelinrakentajana, saldon ollessa 1+6=7.

Lähde: nhl.com

Kansikuva: Kirk Irwin/Getty Images