Stadium Series jatkuu – Battle of New York klo 02.00

Yöllä väännetään taas New Yorkin herruudesta (Alloverpress)

Yöllä väännetään taas New Yorkin herruudesta (Alloverpress)

Loppuunmyyty Yankee Stadium valmistautuu jo seuraavaan koitokseen, kun New York Rangers kohtaa verivihollisensa New York Islandersin. Yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista väännöistä, josta historiaa riittää. Lajin legenda ja nykyinen Islandersin apuvalmentaja Doug Weight odotti jo pile silmäkulmassaan illan ottelua. Doug oli itsekin heittänyt silmämeikit kehiin ja oli täysin pelifiiliksissä. Kaikki merkit lupaavat, että tänää pelataan yksi kaikkien aikojen suurimmista jääkiekko otteluista. Ainoa moite herra Weightiltä tuli kylmyydelle, mutta eiköhän ottelussa lämpöä riitä.

”It’s going to be a big one. It’s going to be fun. It’s a neat thing the NHL is doing. We’re certainly proud to be part of it. A great rivalry, Yankee Stadium. That’s a pretty good script. It’ll be fun.” -Doug Weight

Rangers pääsee lähtemään otteluun  7-3 voitto New Jersey Devilsistä taskustaan. Sinipaidat jatkaisivat mielellään Islandersin tappioputkea neljään. Islanders hävisi viimeksi Boston Bruinsille 3-6 ma-ti yönä.

Näiden joukkueiden väliset kohtaamiset ansaitsevat aina huomionsa. Kun Isles ja Rangers pelaavat vastakkain on otteluiden tunnelma kuin pudotuspeleissä. Jossain kohtaa paikallisväännöt pääsivät hieman hiipumaan (ajanjakso kun Islandersista ei ollut mihinkään), mutta nyt peleissä on todella tunnetta. Kummatkin joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista, vaikkakin Islandersilla onkin aikamoinen matka kiivettävänä. Varmaa on että fanit ottavat tästä ottelusta kaiken irti ja ottelussa tullaan kuulemaan jos jonninmoista huutelua.

Rangersilla on huomattava etu sen pelattua stadionilla jo Devilsiä vastaan. Islanders joutuu ottelun keskellä totuttautumaan jäähän ja muuttuviin olosuhteisiin, kun taas Rangers voi jatkaa suoraan siitä mihin se edellisessä ottelussaan jäi. Islandersilla taas on hyviä muistoja joukkueiden viime kohtaamisesta viikko sitten Madison Square Gardenista. Isles taululle lukemat 3-5 ja joukkueen suurimpana tähtenä hääräsi John Tavares (0+3).

Islandersin tutkapari Tavares-Vanek onkin ratkaisuasemassa ottelun voittajaa arpoessa. Miehiä vastaan Rangers tulee luultavasti asettamaan pakkiparin McDonagh-Girardi ja ottelun tulokselle onkin ratkaisevaa kumpi noista pareista vääntää voiton. Myös Kyle Okposoa kannattaa Islanders leiristä seurata. Mies on iskenyt viimeiseen 13 peliin 17 pistettä ja on aina viihtynyt peleissä sinipaitoja vastaan.

Rangersin kannalta on ratkaisevaa onko kuningas Henrik nyt alusta asti hereillä. Lundqvist herätettiin Devils ottelun alkuun kesken pienien päikkäreiden joten alku otteluun oli hieman unelias.

”I was half asleep. Mentally somewhere else, but then I regrouped and I am happy with how I finished” – Lundqvist ottelun jälkeen

Jos sinipaidat prässäävät, laukovat ja ajavat kohti Evgeni Nabokovia, on Rangersilla kaikki eväät voittoon. Rick Nash on ollut tulikuuma, seitsemän maalia viiteen viimeiseen otteluun ja Islandersia vastaan viimeksi kaksi.

Odotan tulikuumaa ottelua jossa sattuu ja tapahtuu, niin jäällä kuin katsomossakin. Let’s Go Rangers!

”It’s fun, but it’s hockey and it’s two points” – Chris Kreider

Ottaako Rangers voiton Islandersista (Alloverpress)

Ottaako Rangers voiton Islandersista (Alloverpress)