Teemu Selänteen jäähyväiset

Selänne pelasi viimeisen runkosarjaottelunsa (Getty)

Selänne pelasi viimeisen runkosarjaottelunsa (Getty)

Teemu Selänne pelasi viime yönä viimeisen runkosarjaottelunsa, kun Anahemin kohtasi Coloradon. Paikalle oli saapunut lukuisia suomalaisia. Teemu huomasi tämän jo alkulämmittelyssä ja samalla joutui hieman hieraisemaan myös silmiään.

”Katsoin alkulämmittelyssä katsomoon ja näin porukan, jolla oli samanlaiset paidat, joissa luki kiitos. Sitten rupesin katsomaan, että hetkinen, siellähän on mun parhaimpia kavereita! Ei ne ollut perhana kertoneet mulle ollenkaan, että tulevat tänne.Se oli ihan huikea yllätys ja menin ihan sanattomaksi. Ajattelin, että onko mun näkö vähän huonontunut vai mitä tapahtuu.” -Teemu Selänne, MTV

Selänne palkittiin ottelun kaikilla tähdillä ja kaiken huipensi kunniakierros Stanley Cup -kaudella Anaheminin maalia vartioineen, nykyään Coloradoa edustava, Jean-Sébastian Giguèren kanssa.

“When I saw him, I said, ‘Well this is the time’ Obviously we have had a great journey together and we’re good friends. It was an honor to share this night for him too.” -Teemu Selänne, nhl.com
Anaheim voitti yön ottelunsa 3-2 jatkoajalla. Selänne jäi ilman tehomerkintöjä, mutta Saku Koivu viimeisteli joukkueensa toisen maalin Sami Vatasen syötöstä. Vatanen sai syötön myös jatkoajan voittomaaliin. Selänteen ja Anaheimin kovin työ alkaa vasta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun NHL:n pudotuspelit pärähtävät käyntiin. Anaheim saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella Dallas Starsin.

Kooste ottelusta.