TOP 5: NHL-viikon suomalaiset – yllättäjät kovassa iskussa

Kiinnostaisiko Viaplay? Saat sen kätevästi kaupan päälle Betsafelta 15€ riskittömästä vedosta.

NHL:ssä nähtiin päättyneellä viikolla jälleen monia hienoja suorituksia suomalaisten osalta. Patrik Laineen ja Mikael Granlundin ruuti oli jälleen totutun kuivaa, mutta suomalaiset onnistuivat saivat onnistumisia laajalla rintamalla ja otsikoihin nousi hieman yllättäviäkin nimiä.

5. Iiro Pakarinen, Edmonton Oilers

Iiro Pakarinen palasi vaikean loukkaantumisen jälkeen väkevästi kaukaloon ja saalisti heti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan syöttöpisteet. Viime viikolla suomalaishyökkäää sai myös kauden maalitilinsä auki, kun Pakarinen viimeisteli Edmontonin ainoan osumansa Tampa Bayn verkkoon. Edmontonille viikko oli kuitenkin haasteellinen, sillä joukkue voitti neljästä ottelustaan vain yhden.

4. Esa Lindell, Dallas Stars

Dallas Starsin kausi on ollut tahmea, mutta Esa Lindellin sesonki on ollut henkilökohtaisella tasolla varsin onnistunut. 22-vuotias puolustaja on saanut suomalaispelaajista keskimääräisesti kolmanneksi eniten peliaikaa, kun vastuuta on irronnut reilut 21 minuuttia ottelua kohden. Viime aikoina rooli on ollut entistä merkittävämpi. Lindell kasvatti pistepussiaan kahden syötön verran, kun puolustaja oli auttamassa Dallasin 5–2 -voittoon Arizonasta. Lindellin merkityksestä joukkueelleen kertoo se, että suomalainen on Dallasin peliaikakeskiarvossa toisella sijalla John Klingbergin jälkeen.

3. Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

Toronto ja Winnipeg kohtasivat tiistaina odotetussa kamppailussa. Päähuomio ottelussa kiinnostui luonnollisesti Patrik Laineeseen ja Auston Matthewsiin, jotka vastasivat huutoon miehekkäästi. Laine tykitti Winnipegille kaksi maalia ja Matthews oli auttamassa Torontoa jatkoaikavoittoon kolmen syöttöpisteen myötä. Laine ei kuitenkaan ollut ottelun tehokkain suomalainen, sillä Leo Komarov saalisti kamppailussa peräti pisteet 2+1. Komarov onkin ollut viime aikoina mainiossa terässä, sillä hyökkääjä on nakuttanut edellisessä seitsemässä edellisessä ottelussaan tehot 2+5.

2. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Colorado Avalanchen kausi on ollut synkkä, mutta Mikko Rantanen on esiintynyt mainiosti läpi sesongin. 20-vuotias hyökkääjä jatkoi pistetehtailua myös viime viikolla. Rantanen venytti maaliputkensa kolmeen otteluun, kun suomalainen viimeisteli joukkueensa ainoaksi jääneen osuman Los Angeles Kingsin verkkoon. Lisäksi Rantanen oli auttamassa syöttöpisteellään joukkuettaan voittoon Buffalo Sabresista. Nuorukainen on saalistanut 55 ottelussa nyt tehot 14+16.

1. Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets

Joonas Korpisalon kausi on sujunut pääosin AHL:n puolella, mutta NHL:ssä suomalaisella on luistanut mainiosti. 22-vuotias suomalainen venyi lauantaina uransa ensimmäiseen nollapeliin maailman kovimmassa kiekkoliigassa, kun Korpisalo pysäytti Islandersin kaikki 24 yritystä. Korpisalo on pelannut tällä kaudella Columbuksen riveissä seitsemän ottelua, joista on irronnut peräti kuusi voittoa. Yhteensä NHL:n puolella on kertynyt kahden vuoden aikana 38 ottelua.

Voit hypätä NHL:n kiihtyvään sykkeeseen Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta. Kattavan kerroinvalikoiman NHL:ään löydät Unibetilta.

Kansikuva: Getty Images