Rask nollasi NHL:n kuumimman joukkueen – Määttä palasi tositoimiin

Boston Bruinsin Tuukka Rask pysäytti viimeaikoina hurjassa vireessä olleen STL-ketjun ja koko Bluesin joukkueen tylysti päästämättä yhtäkään maalia taakseen. Savonlinnalaisen nollapeli vaati 33 torjuntaa, ja mies valittiin ottelun ykköstähdeksi. Kotijoukkue Bruinsin maaleista vastasivat Patrice Bergeron ja Torey Krug.

Määttä is back

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä palasi kaukaloon ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Määtän kilpirauhasesta löydetty kasvain poistettiin kaksi viikkoa sitten, ja nuori puolustaja kuntoutui odotettua nopeammin tositoimiin. Viimeksi 1. marraskuuta pelannut Määttä kellotti peliaikaa reilut 20 minuuttia. Penguins katkaisi Canadiensin kuuden ottelun voittoputken maalein 0-4.

”Now I’m back. I can start focusing on hockey, just playing,” Määttä totesi pelin jälkeen. ”I don’t have to worry about the cancer or anything.”, mies täydensi. Penguins -luotsi Mike Johnston ylisti nuorta luottopakkiaan: ”He was as solid as he always is”.

Torontossa Predators tyly vieras

Nashville Predators järjesti kotijoukkue Toronto Maple Leafsille todellisen selkäsaunan omien katsojien edessä. Predatorsin Pekka Rinne torjui ottelussa 29/31 kertaa, loppulukemien ollessa murskaavat 2-9. Voittoajajoukkueen tehopisteet jakaantuivat tasaisesti peräti 15 petopelaajan kesken.

Vatasen tehot eivät riittäneet Granlundin Flamesia vastaan

Anaheim Ducksin Sami Vatanen oli pelipäällä Calgary Flamesia vastaan. Joukkueensa avausmaalin iskenyt ja kolmannen erän tasoituksen syöttänyt puolustaja vietti kolmen pisteen iltaa, ja valittiin ottelun kakkostähdeksi. Flamesin Markus Granlund oli vahvasti mukana kotijoukkueen viimeisen erän nousussa kahdella syöttöpisteellä. Flames vei pisteet lopulta voittolaukauksilla, yhteismaalein 4-3.

Sami Vatanen nousi samalla koko NHL:n puolustajien pistepörssissä kolmanneksi tehoilla 5+11=16. Miehen edellä pörssissä ovat vielä Mark Giordano (CGY) 6+15=21 sekä Brent Burns (SJS) 7+11=18.

Yön muut ottelut:

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 2-5 (TBL: Valtteri Filppula ei pisteille)

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 5-0

San Jose Sharks – Buffalo Sabres 1-4 (SJ: Antti Niemi luukkuvahtina) (BUF: Rasmus Ristolainen 0+1)

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1-3 (NJD: Tuomo Ruutu 4 taklausta)

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 6-4 (DAL: Kari Lehtonen 12/16, vaihtoon ajassa 35:54)

Washington Capitals – Arizona Coyotes 2-1 OT (ARI: Lauri Korpikoski ei pisteille)

Florida Panthers – Los Angeles Kings 5-2 (FLA: Jussi Jokinen 1+0)

Lätkäfaneille tarjolla huikea CHL-kamppis, josta voi lunastaa VIP-lipun kaikkien mukana olevien suomalaisjoukkueiden kotipeleihin. Tsekkaa tästä lisää – 20 nopeinta saa lipun joka peliin!