Sasha Barkov tuo fanit lähellensä uudella internetsivullaanNBA-tähti LeBron Jamesia, NHL-tähti Sidney Crosbya, MLB-tähti Derek Jeteria ja Alexander Barkovia yhdistää ainakin yksi asia: kaikilla heillä on omat faneille suunnatut internetsivut.

NHL-joukkue Florida Panthersin suomalaislupaus Alexander Barkov on avannut oman sivustonsa, joka on suunnattu suomalaislahjakkuuden faneille. Sasha ja hänen veljensä, Juri Barkov, ovat yhdessä Markkinointiakatemia.fi:n kanssa luoneet kyseisen sivuston, jonka kautta kiekkofanit pääsevät seuraamaan Sashan uraa lähietäisyydeltä.

Fanit pääsevät ihailemaan sivuilla Barkovin elämää kuvien, blogikirjoitusten ja otteluiden jälkeisten kommenttien muodossa. Sivuilla on myös monipuoliset linkit Sashan sosiaalisen median kanaviin, jota kautta ihmiset pääsevät helpommin lukemaan nuorukaisen kuulumisia.

– Haluan kertoaa omaa tarinaani ja tuoda nuorille suomalaisurheilijoille ilmi, millaista ammattilaisuus on. Haluan näyttää, kuinka kovalla työnteolla ja uskomalla itseensä voi menestyä. Toivottavasti pystyisin tällä motivoimaan nuoria lahjakkuuksia tekemään entistä kovemmin töitä menestyksensä eteen. Haluan myös näin kiittää tukijoitani, jotka uskoivat minuun ja antoivat monipuolisesti apua, kommentoi Sasha Barkov.

– Sashan oma kotisivu on meiltä merkittävä askel eteenpäin, Olemme olleet hyvin aktiivisia sosiaalisessa mediassa viimeiset kaksi vuotta ja kotisivu mahdollistaa entista enemman “interactionia” fanien kanssa. Urheilu on loppupeleissä viihdettä ja ihmiset, jotka viihtyvät urheilukatsomoissa, toivoisivat olevansa lähempänä suosikkejaan. Tämä on nykypäivänä mahdollista SOME:n kautta ja internetsivu toimii kaikkien kanavien keskushubina. Haluamme tarjota monipuolista ja elävää sisältöä, jotta ihmiset kävisivät Sashan sivuilla säännöllisesti, kertoi Juri-veli.

Apua nuorille urheilijoille

Aleksander Barkov toimii suomen ykköskentän kapellimestarina avausottelussa Itävaltaa vastaan (All Over Press)

Sashan motiivina on auttaa nuoria urheilijalupauksia (All Over Press)

Sivuston taustalla on Juri Barkovin omistama Barkov Sports management Oy, jonka päämääränä on edistää nuorten suomalaislupausten tietä kohti ammattilaisuutta. Sasha toimii managerointifirman urheilijoiden keulakuvana tuomalla huippulupauksia esille omilla sivuillaan, josta löytyy kaikista ”tallin” urheilijoista tietoa – lajista riippumatta. Yhdessä urheilijat muodostavat joukkueen nimeltä Future Champions, joka tukee kaikkien urheilijoiden päätavoitetta: tulla ammattilaiseksi.

Tämän vuoksi Sashan sivuille on kehitetty “tallin” urheilijoille omat kanavat, joista voi seurata heidän uraansa ja ainutlaatuista urakulkuaan samalla tavalla kuin Sashankin. Urheilijat pitävät blogia ja ovat aktiivisiä sosiaalisessa mediassa kertoen omaa tarinaansa, joka toivon mukaan johtaa ammattilaisuuteen.

Barkov Sports Management on rakentamassa näkyvyyttä nuorille lupauksille, jotka sitä eniten kaipaavat. Suurempi huomio toisi enemmän tukijoita, joita nämä nuoret toden teolla tarvitsevat, jotta heidän ammattilaisuransa joskus aukenisi.

– Nykymaailmassa urheilijoilla on entistä vaikeampi tie huipulle. Yksi iso epäkohta on taloudelliset syyt, sillä kausimaksut ovat useille huippulahjakkuuksille liian isot, kommentoi Juri.

– Firmani päämäärään kuuluu urheiljoiden ”urheilijabrändin” edistäminen SOME:ssa sekä urheilupiireissä. Urheilijoiden brändin suosio tuo entistä enemmän kiinnostusta ja seuraajia, mikä mahdollistaisi urheilijan taloudellisen puolen edistämistä. Tukijafirmat hyötyisivät urheilijan näkyvyydestä ja he pystyisivät olla samalla monipuolisesti esillä urheilijan kanssa eli saada urheilijoiden avulla näkyvyyttä.

Toistaiseksi urheilijajoukkoon kuuluvat Peetu Pohjola (Tennis), Niazz Ahmadi (Nyrkkeily), Santeri Siren (Rantalentopallo), Muhammad Abdilrasoon (Nyrkkeily), Otto Lehtonen (Uimahyppy), Jouni Kallunki (Uimahyppy), jotka kaikki ovat ikäluokkansa huippuja Suomessa ja ovat potentiaalisia tulevaisuuden huippuammattilaisia

– Olemme erittäin innostuneina mukana tälläisessä projektissa. Olisi hieno motivoida lahjakkaita yksilöitä, jotta he pystyivät lunastamaan potentiaalinsa ja nousivat ammattilaisiksi, päätti Sasha.