Teemu Selänteen nimikkoakatemia Kirkkonummelle

Maanantaina tipahti melkoinen pommi, kun Roman Rotenberg ja Teemu Selänne ilmoittivat yhteisestä lehdistötilaisuudesta Kirkkonummella. Villeimmissä spekulaatioissa lehdistötilaisuudessa oltiin julkistamassa Selänteen uran jatkumista Jokereissa, mutta ainakaan toistaiseksi legendaa ei jäällä tulla näkemään.

Kirkkonummelle kaavaillaan Selänteen nimeä kantavaa jääkiekkoakatemiaa

Selänne piti kiinni lupauksistaan uran lopettamisesta ainakin toistaiseksi, ja hän on palaamassa takaisin kotiinsa Kaliforniaan jo piakkoin.

Maanantainen tiedotustilaisuus liittyi Långvikin kongressi- ja hyvinvointikeskuksen laajentamiseen ja palveluiden kehittämiseen. Yhtenä tärkeänä osana tässä tulee olemaan Teemu Selänteen nimeä kantavan akatemian perustaminen, joka tähtää pitkällä aikavälillä nuorten jääkiekon harrastamisen edistämiseen ja Selänteen osaamisen valjastamiseen suomalaisen jääkiekon ja erityisesti juniorijääkiekon kehittämiseksi. Mikäli kehittämishankkeeseen liittyvät luvat menevät läpi Kirkkonummen kunnallishallinnossa, akatemian tarkoituksia varten rakennetaan numeron 8 muotoinen jää- ja monitoimihallikompleksi, jonka suunnittelussa sekä Teemu että Sirpa Selänne ovat olleet vahvasti mukana.

Tiedotustilaisuudessa Selänne myös visioi Långvikistä urheilun mekkana ja haluaisi nähdä alueella muidenkin lajien urheiluakatemioita.

Akatemia suuntaa ensin katseensa Suomeen ja suomalaisen juniorijääkiekon kehittämiseen. Pitkällä aikavälillä tarkoitus on nousta Suomen johtavaksi jääkiekkoakatemiaksi ja katseita suunnataan myös idän ja Yhdysvaltojen suuntaan. Jääkiekkolegenda haluaa tuoda oman osaamisensa erityisesti maalinteon suhteen palvelemaan junioreiden kehitystä.

– Esimerkiksi Suomen jääkiekkoliiton jäsenseurojen kanssa voisimme tehdä yhteistyötä siten, että jäsenseurat lähettäisivät ikäluokkiensa huippupelaajiaan akatemiaan kehittymään ja oppimaan ennen kaikkea maalintekoa, sillä en tiedä yhtään akatemiaa tällä hetkellä, jossa keskityttäisiin maalintekoon, Selänne kertoi tiedotustilaisuudessa.

– Akatemia voisi toimia yhteistyössä myös NHL- ja KHL-uralle tähtäävien pelaajien agenttien kanssa heidän valmistamisessaan tuleville urille. Nuorilla pelaajilla ei ole välttämättä mitään käsitystä siitä, miten hankkia pankkitili, kämppä, autot, vakuutukset… Sen pohjalta varmasti pystymme ja tulemmekin auttamaan nuoria pelaajia.

Puhuttiin tilaisuudessa Selänteen urastakin

Tilaisuudessa sivuttiin myös Selänteen uran jatkoa. Teemun itsensä sanoin NHL-ura on varmasti paketissa. Mahdollista KHL-uraa koskevat kysymykset Selänne ohitti toteamalla, että tilanne on sama kuin aikaisemminkin. Vielä on liian aikaista vastata, jatkuuko jääkiekkoura ja jos kyllä, niin missä. Joka tapauksessa paluu Jokereihin kiehtoo Selännettä, mutta hän ei ollut vielä varma riittääkö hänellä palo pelata huipputasolla.

– Jos tällä hetkellä ihan rehellisiä ollaan, niin en ole valmis lähtemään pelaamaan. Pitää katsoa, kun kausi alkaa, että tuleeko se halu palata jäälle. Olen käynyt jäällä poikien kanssa ja treenannut, mutta siitä on pitkä matka pelaamiseen huipputasolla. Kuten Brian Burke aikanaan sanoi NHL-urani suhteen, älä edes mieti vielä vastausta – se tulee kun se tulee. Katsotaan, vastasi Selänne uran jatkoa ajatellen.

Selänteen kommenteista oli pääteltävissä, että vastaus venyy joka tapauksessa kauden alkuun. Yksinkertaisesti on liian aikaista sanoa, tuleeko Selänteelle halu pelata vielä jääkiekkoa huipputasolla ja Jokereissa.

Rotenberg on antanut Selänteelle aikaa miettiä tulevaisuuttaan niin kauan, kuin Selänne itse haluaa. Joten, jäämme odottelemaan peliuraa koskevia uutisia.