Susijengin takamies hassutti Jokereiden Wirtasta

Jokereiden peliä Moskovassa oli paikan päällä todistamassa myös Suomen koripallomaajoukkueen ja moskovalaisen Himki BK:n pelaaja Petteri Koponen. Koponen oli paikalla myös Jokereiden edellisessä Moskovan pelissä Dynamoa vastaan marraskussa. Tällä kertaa Jokerit ei kuitenkaan miestä ollut peliin kutsunut.

Peliin sattumoiden myötä

Koposen seuralla Himkillä piti olla tänään Eurosarja VTB:n peli Volgogradia vastaan, mutta ottelu siirrettiin, kun Volgogradin huonot sääolot estivät lentämisen ottelupaikkakunnalle. Niinpä Koposelle ilmestyi kalenteriin ylimääräinen vapaapäivä samalle päivälle kuin Jokereiden peli oli Moskovassa. Peliin tuleminen oli sitä myöten selvä.

Koposella oli mukanaan VTB-sarjaa dokumentoiva kameraryhmä, ja yhdessä Koposen kanssa he päättivät hassuttaa Jokereiden Petteri Wirtasta. Samaan aikaan kun kameraryhmä oli haastattelevinaan Wirtasta pelistä paikallisena mediana, Koponen piileskeli pylvään takana piilossa.

Hetken päästä Koponen astui esiin, ja yhteisen kaverin häissä tavanneet urheilijat vaihtoivat tuttavallisesti kuulumisia kameroiden edelleen kuvatessa.

– Nämä kaverit (kuvaajat) kysyivät, että olisiko mahdollista tulla peliin mukaan seuraamaan ja kuvaamaan, ja miksipäs ei! Heille tuli sitten idea, että saadaan hauska pätkä kuvattua pelin jälkeen, jos yllätän jonkun Jokereiden pelaajista, kertoo Koponen tempauksen taustoja.

cska-jokerit-110115

Koponen ja Wirtanen olivat tavanneet yhteisen tutun häissä. (Pekka Rautiainen)

 

Himkillä vain kuusi tappiota

Koposen ja Himkin kausi on sujunut hyvin. EuroCupia ja VTB-liigaa pelaavalle moskovalaisseuralle on tullut koko kauden aikana vain kuusi tappiota 28 ottelussa.

– Todella hyvin on mennyt, ei ole hirveästi tappioita tullut. Täällä on isompi uutinen se, jos me hävitään kuin se, että me voitetaan pelejä, naurahtaa hyväntuulinen Koponen.

Himkillä on siis hyvin samanlainen tilanne kuin TsSKA:lla, voittoja tulee ja tunnelma on katossa. Seuraavan kerran Himki on tositoimissa koripallon EuroCupissa 14.1. ranskalaista Limogesia vastaan.