Tässä ovat alkukauden tehokkaimmat suomalaiset AHL:ssä

Farmisarja AHL on lähtenyt suomalaisittain mielenkiintoisesti käyntiin. Usea suomalaisnuori on ottanut heti ison roolin ja nakutellut kovia pistemääriä farmin puolella.

 1. Mikko Rantanen, 9 ottelua, tehot 4+6=10

Kauden NHL:ssä aloittanut Mikko Rantanen on noussut saman tien suomalaispörssin kärkeen. Nuorukaisen NHL-ura ei vielä lähtenyt lentoon Colorado Avalanchessa, mutta Rantanen osoitti jo pystyvänsä pelaamaan sillä tasolla. Iso jääaika ja vastuu palvelevat kuitenkin hänen kehitystään parhaiten ja sen vuoksi Rantasen onkin hyvä pelata juuri nyt farmissa San Antonio Rampagen paidassa. TPS:stä maailmalle ponkaissut hyökkääjä on ollut hirmuvireessä eikä NHL-paikka kuulosta tämän kauden osalta utopistiselta.

 2. Ville Pokka, 14 ottelua, tehot 2+8=10

Jo 16-vuotiaana Liigassa debytoinut puolustaja Ville Pokka on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelimies. 21-vuotiaalla pelurilla on menossa jo viides täysi kausi ammattilaistasolla ja jälki on sen mukaista. Monipuolinen Pokka on tärkeä pelaaja omassa päässä, mutta hänen kiekollinen taitotasonsa on myös ihailtavaa. Hänen epäonnekseen Chicago Blackhawksin puolustusarsenaali on sen verran kova, että näytönpaikat jäävät NHL:ssä vähiin. Pokka olisi jo päässyt monessa muussa seurassa isoon näytönpaikkaan NHL:n puolella. Blackhawks ei voi kuitenkaan sivuuttaa häntä jatkossa tällaistan otteiden jatkuessa.

 3. Esa Lindell, 14 ottelua, tehot 1+8=9

PITTSBURGH, PA - JUNE 23: Esa Lindell, 74th overall pick by the Dallas Stars, poses for a portrait during the 2012 NHL Entry Draft at Consol Energy Center on June 23, 2012 in Pittsburgh, Pennsylvania. (Photo by Gregory Shamus/NHLI via Getty Images)

Esa Lindell ei ole enää kaukana NHL-debyytistään. (Getty)

Viime kaudella Liigan eliittiin ja Suomen MM-joukkueeseen noussut Esa Lindell on aloittanut kautensa odotetun hyvin. Viime kierroksilla pisteet ovat vähentyneet, mutta Lindellin peli on ollut kuitenkin ihailtavaa. Tehotilasto on 11 astetta plussalla, mikä kertoo Lindellin kyvystä nousta heti isoksi tekijäksi Pohjois-Amerikassa. Jokerit-lähtöisen pelaajan NHL-debyytti on jo hyvin lähellä eikä enää olisi suuri ihme, jos Lindell vakiinnuttaisi paikkansa jo tällä kaudella Dallas Starsin kokoonpanossa.

 4. Markus Granlund, 9 ottelua, tehot 4+4=8

Markus Granlundilta odotettiin tällä kaudella paljon, sillä kaksi viimeistä kautta ovat herättäneet suuria toiveita. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin elokuvissa, sillä tilillä on vasta yksi NHL-ottelu tänä syksynä. Granlund on kuitenkin esittänyt AHL:ssä vähintäänkin yhtä hyviä otteita kuin viime vuosina eikä häntä ole todellakaan vielä iällä pilattu. 22-vuotias Granlund on pystynyt olemaan tehokas farmissa ja hän kuuluu ensimmäisten NHL:ään kutsuttavien pelaajien joukkoon, kun Flamesissa ilmenee tarvetta.

5. Michael Keränen, 13 ottelua, tehot 4+4=8

Michael Keränen valittiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi (Alloverpress)

Michael Keränen valittiin Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi keväällä 2014. (Alloverpress)

Toista kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Michael Keränen ei ole yltänyt AHL:ssä samoihin pistelukemiin kuin Liigassa viimeisellä kaudellaan. Viime kautena huipputaitava Keränen iski AHL:ssä 37 tehopistettä ja tällä kaudella tahti on ollut hyvin pitkälti samaa luokkaa. Keränen pelaa kuitenkin heikossa joukkueessa, mikä näkyy suoraan miehen pisteissä. Keränen on ikävä kyllä melkoisessa kuopassa NHL-uraa ajatellen, sillä 25-vuotiaalta kärkiketjujen pelaajalta odotetaan huomattavasti kovempia näyttöjä farmissa.

Pääkuva: Getty Images