Tehottomuus vaivasi Jokereita – Hjalmarsson ottelun hahmo

Täpötäysi Hartwall Arena odotti, että kotijoukkue löisi venäläiselle entiselle Puna-armeijan joukkueelle ZSKA:lle luun kurkkuun neljännessä konferenssin välierässä. Kaikki näyttikin alkuun hyvältä ja Jokerit ottivat pelin haltuun ekassa erässä. Erikoistilanteet olivat kuitenkin ratkaisevassa osassa ja moskovalaiset veivät pelin 3-0.

Ensimmäisessä erässä helsinkiläisillä oli lukuisia paikkoja, joista paremmalla onnella peli olisi saattanut olla 1-0. Jokereilla oli heti ottelun alkuun kahden minuutin pyöritys, jona aikana ZSKA ei päässyt kertaakaan Jokereiden päätyyn. Ensimmäinen hyökkäys tuli vasta kolmannella minuutilla, mutta se ei johtanut maaliin.

– Me saatiin ihan hyvä lähtö, mutta emme saaneet maalia, niin se tietynlainen flow jäi saamatta ja sen jälkeen vastustaja pääsi johtoon, Jokereiden kapteeni Riku Hahl kertasi ensimmäistä erää.

ZSKA siirtyi johtoon erikoistilanteesta, kun Jani Ritalle tuomittiin estämisestä jäähy. Tilanne jäi hieman kismittämään Jokereiden päävalmentajaa Erkka Westerlundia, koska alivoimasta seurasi moskovalaisten ensimmäinen moaali, joka käänsi ottelun kulkua.

– Harmittaa, kun oltiin tilanteessa missä vastustaja joutui rikkomaan enemmän. Sitten tilanteessa, missä Ritaa ensin taklataan, jonka jälkeen vastustaja ottaa Ridan mailasta kiinni ja kaatuu. Se kääntää pelin, niin kyllähän se jää harmittamaan, Westerlund kommentoi tilannetta.

Simon Hjalmarsson vei ZSKA:n 0-1 johtoon ylivoimalla, Jani Ridan istuessa jäähyä. (AOP)

Simon Hjalmarsson vei ZSKA:n 0-1 johtoon ylivoimalla, Jani Ridan istuessa jäähyä. (AOP)

Ottelun suurin sankari oli ehdottomasti ZSKAn ruotsalaishyökkääjä Simon Hjalmarsson, joka teki moskovalaisten kolmesta maalista kaksi. Hjalmarssonia voi hyvällä syyllä nimittää ottelun ehdottomaksi sankariksi. Mies tarjosi voiton avaimet ja joukkue johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Nyt heillä on paikka pistää sarja poikki Moskovassa.

– Tietysti me johdamme sarjaa 3-1, mutta ei siitä helppoa tule. He tuskin tulevat antamaan helpolla periksi, Hjalmarsson mietti.

Siinä mies oli oikeassa, sillä Riku Hahl valoi uskoa siihen, että sarja tullaan kääntämään Moskovassa ja joukkueet palaavat vielä lauantaina takaisin Helsinkiin kohtaamaan kuudenteen otteluun.

– Näissä molemmissa peleissä on ollut hyvä fiilis ja kyllä me siitä lähdetään, että tuodaan peli vielä tänne ja saadaan tuo sama fiilis, Hahl lupasi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Moskovassa torstaina. Jokerit lentää Venäjän pääkaupunkiin keskiviikkona.