Joensussa mitellään pesäpallon hallimestaruuksista

Pienen henkilökohtaisen kiireen takia pesäpallon seuraaminen on jäänyt todella vähälle alkuvuoden osalta. Viikonloppuna aion ottaa vahinkoa takasin isojen kahvikupposten kanssa, kun Joensuussa mitellään pesäpallon hallimestaruuksista niin naisten kuin miestenkin puolella!

Draamaa ei karsintavaiheesta puuttunut, kun Sotkamon Jymy menetti lopputurnauspaikkansa peluutettuaan edustuskelvotonta Antti Kiiskistä Oulua vastaan pelatussa ottelussa. Kiiskinen oli pelannut karsintavaiheessa myös Kiteen Pallo-90 paidassa, ja näin ollen kilpailun johtoryhmä päätti tuomita Oulun voittamaan Sotkamon alun perin viemän ottelun jaksoin 2–0 (1-0, 1-0). Näin ollen Vimpelin, Joensuun ja Sotkamon kohtaamisesta talvikaudella unelmoineet joutuvat odottelemaan pesiskarkkia vielä muutaman kuukauden verran.

Lopputurnaukseen selvisivät miesten puolelta siis Oulu, Joensuu, Vimpeli sekä Jyväskylän Kiri. Naisten puolelta Joensuussa nähdään Pori, Tampere, Jyväskylä ja Lapua. Perkaamme seuraavaksi miesten puolelta välierät läpi, naisten puolella meillä ei riitä kompetenssi.

Lauantaina pelataan välierät, sunnuntaina vuorossa ovat mitaliottelut!

Oulun Lippo – Joensuun Maila, klo 15.00

Tapsa: No niin, no niin! Kainu, pesiskausi lähenee. Minkälaisia tuntemuksia lopputurnaukseen selvinneiden joukkueiden rosterit teikäläisessä herättävät?

Kainu: Kyllähän kaikki neljä miesten porukkaa näyttää lähtevän lähes parhailla kokoonpanoilla, joten tosissaan ollaan liikkeellä näin talvellakin.

T: Takaportin kautta turnaukseen selvinnyt Oulu lähtee haastamaan klo 15 alkavassa ottelussa viime kauden pronssijoukkue Joensuun Mailaa. Onko Lipolla palaakaan tervehtyneellä Lauri Kivisellä sekä Pattijoelta tulleella Timo Kalliolla vahvistunutta isäntää vastaan?

K: Onhan tuo Lipon kokoonpano nousijaksi todella mielenkiintoinen ja oululaiset laittoivat karsinnoissa jo Jymyn ahtaalle. Uskon silti Pennasen poikiin ja kotikentällä jatketaan finaaliin.

T: Kyllä. Itselleni oli erittäin suuri yllätys, miten tiukille Sotkamo loppuen lopuksi joutui Lipon kanssa. Lippo vei kärkilyönnit nimiinsä 47-28, mikä kertoo jotakin sarjanousijan potentiaalista myös sisäpelissä. Pidän kärkikaksikkoa Saku HakkarainenJere Vikström erittäin käyttökelpoisena parivaljakkona. VP Jokinen numerolla kolme ja kaksi lyöjätykkiä, Antti ”Möykky” Korhonen sekä Marko Pelkonen numeroilla neljä ja viisi tulevat takomaan kovat tehot kesällä. Olen kuitenkin kanssasi samoilla linjoilla, Oululla on ohuet saumat venyä yllätykseen, mutta kyllä Joensuu kestää ennakkosuosikin paineet ja vie ottelun paremman ulkopelinsä turvin.

Vimpelin Veto – Jyväskylän Kiri, klo 18.00

T: Iltapäivän toisessa ottelussa molemmille meille hyvin läheinen Kiri kohtaa jälleen kerran syksyn finaaleissa Sotkamolle hävinneen Vimpelin. Viime kausi oli positiivinen yllätys, mutta kuka lyö juoksut Hannu Kiukkosen miettiessä uransa jatkoa. Jos Kiri voittaa Vimpelin, niin millä eväillä se tapahtuu?

K: Hyvä kysymys Nahkis. Kyllähän viime kauden kiriläistä odotetaan kovasti vielä takaisin. Saa nähdä mitä Hannu tekee. Kaikki katseethan on nyt käännetty kokeneeseen Latvalan Jugiin. Miten uppoaa pohjalaasen kupperi?

T: Kieltämättä kun Kirin sisäpelijärjestystä katselee, ei voi välttyä ajattelemasta että kaikki munat on laitettu yhteen koriin. Carlsson, Matikka, Määttälä ja sitten Rajala. Jokeriosastolla on vielä Ylitalon Ilkan jalat. Onko Pastori Rajala käynyt läpi metamorfoosin ja siirtynyt vaihtajasta puhtaaksi kotiuttajaksi, vai isketäänkö tässä Latvalalla ensimmäisellä vapaata kupperia ja sen jälkeen kaksi kertaa aavaria?

K: Huolella, Nahkis! Pastorihan on viime kausina kunnostautunut myös kotiuttajana. Mielenkiintoista nähdä miten Kaijansinkon Pete lähtee peluuttamaan kapeaa kotiutusosasto.

T: Veikkaanpa, että Kiri lähtee pelaamaan erittäin aggressiivista ja viihdyttävää sisäpeliä. Siellä saa vastustajan ulkokenttä olla koko ajan hereillä, enkä yllättyisi jos nähtäisiin paljon ottoja myös vapaissa takatilanteissa ja 1–3-tilanteissa. Kirin sisäpelitaktiikka on ehdottomasti seurattavan arvoinen asia! Mutta, miten käy ottelussa – viekö Vimpeli vai onko Kiri iskussa?

K: Eiköhän Vimpeli vie.

T: Minun on liputettava myös Vimpeliä, mutta Kirillä on mahdollisuutensa. Jyväskyläläiset ovat pääsääntöisesti olleet hankala vastus Vimpelille ja pelanneet aina hyvin Järviseudun vastustajat kohdatessaan.

Saamme siis sunnuntain finaaliin Vimpelin Vedon ja Joensuun Mailan. Tämän pitäisi olla äärimmäisen mielenkiintoinen kohtaaminen. Kumman voitolle sijoittaisit roposesi?

K: Erittäin maukas kamppailu! Uskon, että Jere Saukolla ja paluumuuttaja Matias Rinta-aholla vahvistunut Vimpeli lyö kotijoukkueelle luun kurkun perälle ja vie mestaruuden Joensuussa!

T: Olen huudellut pitkin viikkoa Vimpelin voittoa, mutta. Jotenkin minusta tuntuu kokoonpanoja katsellessa, että Joensuulla on yllätysmahdollisuudet! Mikäli kertoimet ovat ns. kohdillaan, isken sunnuntaina altavastaajan voittoa.

K: Omasta mielestäni JoMa ei ole noin selkeä altavastaaja. Itse näen pelin 55-45 Vedolle! Mutta nyt on lähdettävä töihin.

T: Paha, paha matsi ainakin tässä vaiheessa, kun ei tiedetä joukkueiden iskukykyä tarkemmin. Miten suuri kotietu joensuulaisilla on? Veikkauksen voittajavedossa Vimpelin mestaruus saa kertoimen 1.95, Joensuun 2.25, joten Vantaan kristallipallokin pitää kamppailua mestaruudesta hyvin tasaisena. Minä jatkan henkilökohtaista maailmanvalloitustani.

VeikkausTV näyttää sunnuntain finaalipelit sekä naisten että miesten puolelta. Naisten finaali pelataan klo 15 alkaen, miesten klo 18 alkaen.

Vedonlyönti

Veikkauksen kertoimet voittajavedossa 

Vimpeli 1.95, Joensuu 2.25, Oulu 8.00, Jyväskylä 11.00.

1X2-kertoimet:

Oulu-Joensuu

Veikkaus: 1. 6.60 X. 2.90 2. 1.60
NordicBet: 1. 6.25 X 2.90 2: 1.72

Vimpeli-Jyväskylä

Veikkaus: 1: 1.40 X: 3.30 2: 9.50
NordicBet: 1. 1.50 X: 3.20 2: 9.25

Kuva: AOP