Salibandyliigan puolivälieräparit valittu – Oilers kaataa dynastian?

Pystyykö Oilers kaatamaan SPV:n? Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan puolivälieräparit on valittu. Runkosarjan ensimmäiseksi sijoittunut Tampereen Classic valitsi vastustajakseen runkosarjan 8. sijoittuneen Westend Indiansin. Toiseksi sijoittunut helsinkiläinen SSV nappasi Lappeenrannan NST:n, runkosarjan kolmas Jyväskylän Happee Tapanilan Erän ja Seinäjoen SPV:lle jäi runkosarjan sijalle viisi sijoittunut Espoon Oilers. Välieriin selviää kolmella voitolla.

Classic-Indians

Classic lähtee ottelupariin selvänä suosikkina. Nousijajoukkue Indians yllätti kaikki ja harjasi tiensä playoffeihin. Indiansilla on vain kaksi pelaajaa Simo Kettunen ja Jussi Huovinen, jotka omaavat aikaisempaa kokemusta playoff-peleistä, yhteensä seitsemän ottelun verran. Classicin hyökkäys-, puolustus- ja maalivahtipeli hakkaa Indiansin vastaavan ja Classic menee tästä parista kävellen jatkoon 3-0. Ainoa kysymysmerkki Classicin tämän kevään menestyksen tiellä on mahdolliset loukkaantumiset, joita joukkueen materiaali ei kestä. Nähtäväksi jää pystyykö silmävammasta kärsivä taikuri Jussi Piha pelaamaan jo puolivälierissä. Piha on joukkueen ainoa keskushyökkääjä joka pystyy tekemään peliä ja rakentamaan ketjukavereilleen laadukkaita maalintekopaikkoja.

”Kaverilla on huippuvaarallinen ykköskenttä ja paljon henkilökohtaista taitoa. Odotan joukkueeltamme äärimmäistä nöyryyttä Indiansia kohtaan.” kommentoi Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala Salibandyliigan tiedotustilanteessa.

SSV-NST

SSV valitsi vastustajakseen runkosarjassa sijalle 7. sijoittuneen NST:n. SSV on sarjassa selvä suosikki ja NST:n maalivahti Jarkko Monthan saa seisoa päällään, jos lappeenrantalaiset haluavat ottaa yhdenkin voiton tästä sarjasta. SSV:llä on marssittaa kentälle koko Salibandyliigan laadukkain hyökkäyskalusto ja se tulee etenemään tästä sarjasta jatkoon puhtaasti lukemin 3-0. NST:n ainoa iskun paikka on SSV:n kankea ja hidas puolustus, mutta SSV:n puolustus pystyy paikkaamaan hitauttaan kokemuksella, joten vaikeaa NST:n hyökkäyspeli tulee olemaan.

”Viime kaudella käytiin vähän haistelemassa playoff-tunnelmaa ja tänä vuonna on tarkoitus mennä pitkälle. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan.” kommentoi NST:n hyökkääjä Samuli Hulkkonen.

SSV:n peli on asettunut joulun jälkeen uomiinsa. Kuva: Anssi Koskinen

Happee-Erä

Viime kauden runkosarjanvoittaja ja tämän kauden kolmas, Happee sai valita Tapanilan Erän ja Espoon Oilersin väliltä. Valinta kohdistui runkosarjassa sijalle 6. sijoittuneeseen Erään, jonka Happee pystyi kaatamaan tällä kaudella molemmissa runkosarjan otteluissa. Happee lähtee kokemuksen turvin sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Erä on keväisin aina vaarallisimmillaan. Erän viisikkopuolustus on raudan luja ja hyökkäykestä löytyy tarvittavaa tulivoimaa Tuomas Iiskolan, Aaron Fagerholmin ja Eero Nuutisen johdolla. Happeen hyökkäyksen tulee löytää keinot Erän mökin purkamiseen ja tällöin hirvilauma on sarjassa vahvoilla. Erä ei saa pelata kotiotteluitaan tutussa Mosahallissaan, vaan joutuu kotikentän pienuuden takia siirtämään kotiottelunsa Pasilaan. Happee tulee viemään sarjan 3-1 selvästi paremman maalivahtipelinsä ansiosta.

”Olemme kesästä asti tehneet töitä, jotta viime kauden pettymys vaihtuu tänä vuonna menestykseen.” kommentoi Happee-valmentaja Mikko Lehto.

SPV-Oilers

Ennakkoon ylivoimaisesti tasaisin ja mielenkiintoisin ottelupari. Oilers vaihtoi valmentajaa kesken kauden ja he ovat keskittyneet tammikuusta asti pelkästään playoffeihin. Joukkue on harjoitellut kovaa ja onkin varmasti paremmassa kunnossa playoffeihin lähdettäessä kuin edellisen valmentajan alaisuudessa. Maalivahtipeli tulee olemaan ratkaisevassa roolissa, kun runkosarjan paras maalivahti Oilersin Tomi Ikonen haastaa toisen maajoukkuemaalivahti Jarno Ihmeen. Ihme on playoff-pelaaja ja hän on pelannut joka kevät kauden parhaat pelinsä. Oilers on ollut joukkueiden edellisissä kymmenestä kohtaamisessa niskan päällä voittaen niistä neljä, kolme on pelattu tasan ja SPV:n voittaessa näistä kolme kamppailua. SPV on viiden vuoden aikana voittanut kertaalleen vieraissa ja Oilers on niistänyt seinäjoelta kaksi voittoa. Tässä parissa muhii todellinen yllätys sillä veikkaamme, että Oilers murskaa SPV:n dynastian ja etenee välieriin voitoin 3-2.

”Vastassa kaksi mestaruutta putkeen voittanut SPV, joten meillä ei ole kuin voitettavaa. Lähdemme sarjaa selkeänä altavastaajana. Maalivahtipelissä emme ainakaan häviä.” totesi Oilersin valmentaja Teemu Varis.

Puolivälierät alkavat perjantaina 7.3.2014. Salibandyliiga lähettää puolivälieräotteluita nettistreameina, samoin kuin joukkueet itsekin. YLE tulee lähettämään suoria lähetyksiä välieristä alkaen.