Hiihdon MM-kisat alkavat huomenna – avauspäivänä tulessa kahdeksan suomalaista

Seefeldissä päästään huomenna viimein tositoimiin, kun torstaina hiihdetään kahdessa lajissa. Klo 13.00 käydään sprintin vapaan tyylin karsinnat ja klo 15.00 on loppukilpailujen vuoro.

Naisten joukkueen osallistujat ovat  Anita Korva, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Laura Mononen. Miesten puolelta mukanaolijat ovat Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Anssi Pentsinen ja Lauri Vuorinen.

Maailmancupin kenraaliharjoituksissa yllätysvoiton ottaneen Krista Pärnäkosken nimi on varmasti käynyt ennakkoarvioissa mukana, mutta hän ei kilpaile sprintissä. Miesten joukkueesta Ristomatti Hakolalla on ennakkoon parhaat mahdollisuudet mitaleille, saavutettuaan kuudennen sijan Lahden MM-kisoissa vuonna 2017. Nuorten kisoissa loistanut Anita Korva on mielenkiintoinen nimi seurattavaksi myös tulevaisuuden kisoja ajatellen.

Sprinttihiihto on herkkä laji ja hiihtäjät matkaavat yleensä pienessä nipussa lähellä toisiaan, joten yllätykset ovat mahdollisia – etenkin haavereiden sattuessa. Vapaalla hiihtotavalla myös vauhti on kovempaa ja reaktioajat pienempiä.

Kansikuva: Giovanni Auletta/Agence Zoom/Getty Images