Hiihdossa menestystä 14 vuoden tauon jälkeen – ottaako Iivo Niskanen myös henkilökohtaisen mitalin?

Suomen viestijoukkue juhli perjantaina miesten 4×10 kilometrin viestin hopeasijaa. Iivo Niskanen oli jälleen vakuuttava, mutta kokonaisuutena kaikki onnistuivat.

Viestijoukkueen avausosuuden hiihti kokenut Ristomatti Hakola, toisella osuudella ladulle suuntasi huippukuntoinen Iivo Niskanen, kolmannen kympin taisteli hienosti Perttu Hyvärinen, ja ankkuriosuuden hoiti mallikkaasti maaliin asti superlupaus Niko Anttola.

Tunnelma oli huipussaan miesten viestin hiihdon aikana, kun lukuisat suomalaiset seurasivat kilpailua Ylen Areenassa. Osa jopa sanoi, etteivät uskalla katsoa, kun jännittää niin paljon, eikä viestijoukkuetta kannustavien emojien virta loppunut hetkeksikään.

Myös suomalaisjoukkueen taustajoukot olivat loistavalla asenteella liikkeellä. Suoraan lähetykseen välittyi ladun varrelta useaan kertaan etenkin lajivalmentaja Ville Oksasen raivoisat kannustukset ohjeiden kera suomalaishiihtäjien sivakoidessa ohi. Tämä loi lisää tunnelmaa kotikatsomoihin.

Valonpilkahdus Suomen mitalin myötä herätti toiveita tulevaisuuden suhteen. Osa sitä on vasta 20-vuotias Niko Anttola, joka sai tulikasteensa kovassa paikassa. Nuorella hiihtäjällä on oiva tilaisuus oppia lisää muilta Suomen huippuhiihtäjiltä.

Iivo Niskasesta on puhuttu, että hän ei ole aivan huippukunnossa, mutta hänet voidaan silti luokitella mitalitoivoksi. Päämatkakseen Niskanen on ilmoittanut kisoissa 50 kilometrin kuninkuusmatkan. Voidaanko Niskaselta odottaa henkilökohtaista mitalia myös Planicassa? Hurja hiihto-osuus perjantaina antoi myrskyvaroituksen muille kilpakumppaneille.

Lue parhaimmat viihdeuutiset Halloota.comista!