Iivo Niskanen valitsi raskaan tien, miten se vaikuttaa mitalimahdollisuuksiin?

Iivo Niskanen ilmoitti osallistuvansa hiihdon yhdistelmäkisaan, jossa hiihdetään kaksi 15 km osuutta. Skiathloniksi kutsuttava kisa hiihdetään huomenna lauantaina.

Niskanen tiedetään kovakuntoiseksi kilpailijaksi, mutta on silti mielenkiintoista seurata, miten mies jaksaa sprinteissä sunnuntaina lyhyen palautumisajan jälkeen. Sunnuntaina Niskanen osallistuu hiihdon parisprinttiin yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa.

Niskasen päämatka, eli 15 kilometrin perinteisen tyylin hiihtomatka hiihdetään ensi viikon keskiviikkona.

Suomen urheiluhistorian kovimpia saavutuksia olivat Lasse Virénin voitto sekä 10 000 metrin että 5 000 metrin matkoilla. Ne saivat urheiluväen ihmettelemään. Etenkin, kun Virén osallistui tuolloin vielä maratonille vuorokauden palautumisajalla seuraavana päivänä – ja vieläpä ensimmäistä kertaa elämässään, sijoittuen viidenneksi. Se oli tuolloin hämmästyttävä suoritus.

Niskanen tuntee oman kuntonsa, joten nähdäänkö taas vastaavanlainen ihme suomalaisessa urheiluhistoriassa? Odotukset ovat korkealla myös naisten puolella, sillä myös Krista Pärmäkoski osallistuu parisprinttiin Kerttu Niskasen kanssa.