Kompastumiset ja kaatumiset saivat jatkoa miesten parisprintissä

Iivo Niskanen kompastui 15 + 15 kilometrin perinteisen ja vapaan hiihtotyylin osuudella, Eero Hirvonen kompuroi mäkihypyn koekierroksella ja Ristomatti Hakola kaatui parisprintin ankkuriosuuden pitkän laskun aikana.

Parisprintissä nähtiin ankkuriosuudella taas tuttua ”kävelyä” mäen päällä, kun kukaan laskijoista ei halunnut lähteä ensimmäisenä viimeiseen, pitkään laskuun. Lopulta Venäjän Bolshunov otti keulapaikan ja kiihdytti johtoon.

Viidentenä ennen laskua ollut Ristomatti Hakola oli kirikamppailua ajatellen hyvällä paikalla, mutta kaatuminen vesitti mitalitoiveet ja maalissa oli eroa voittajaan nähden lähes puoli minuuttia. Alkuperäisen taktiikan mukaan Niskasen piti aiemmilla osuuksilla irtautua joukosta hiihtämällä Hakolalle lisäsekunteja muihin nähden, mutta kovatasoisessa kisassa ei juurikaan tullut eroja.

”Mä en ekana siihen laskuun lähde, odotan vaikka viisi minuuttia siinä mäen päällä”, totesi Hakola. Mies jatkoi: ”Sain aika täydellisen peesin Halfvarssonin takana ja laskussa jäi kilpakumppanin sauva suksen alle”. Hakola sanoi myös, että ”nyt ottaa rankasti päähän, kun oli vielä ihan tuore mies”.

Kansikuva: Youtube