Mukulakivet kutsuvat pyöräilijöitä

Kuvatoimittaja uskoo Cancellaran kuntoon Flanderissa (Getty Images)

Kuvatoimittaja uskoo Cancellaran kuntoon Flanderissa (Getty Images)

Sunnuntaina käydään minun mielestäni koko kevätkauden mielenkiintoisin kisa, Ronde van Vlaanderen. Se ajetaan flaamin puoleisella osalla Belgiaa ja koostuu 17:a mukulakivipätkästä, jotka ajetaan erittäin jyrkkiin ylämäkiin. Ensimmäiset ”nyppylät” saadaan 100 kilsan jälkeen ja sen jälkeen reitti onkin rakennettu niin, että niitä tulee vähän väliä aina maaliin asti joka tulee ajajille vastaan vasta 259 kilometrin jälkeen.

Ronden reitti

 

Kisan käsikirjoitus on varmasti monen fanin silmään jo vanha tuttu, alkuun irtiottoporukalle annetaan etumatkaa, jotta pääjoukossa voisi matka taittua ilman turhia hermoiluja. Lopuksi hatka on ajettu kiinni ja ”isot nimet” ajavat voitosta. Oikeastaan kisasta tekee mielenkiintoisen jos joku ”kakkoskategorian” ajajista pääsee irtiottoon mukaan ja saa mukavan kyydin lähelle loppua. Näin on käynyt ennenkin kun Nick Nuyens voitti Fabian Cancellaran loppukirissä. Itseasiassa näen Niki Tersptran tähän rooliin erittäin hyvin. Tämä auttaisi peukalonsa telonutta Tom Boonenia valtavasti.

Monet asiat alkukauden pienemmissä kisoissa viittaavat kuitenkin siihen, että tämä on Cancellaran kisa. Vaikka hänellä ei ole vielä voittoja tältä kaudelta ovat otteet monessa kisassa olleet niin vahvoja, että vain epäonni voi viedä voiton häneltä. Sori vaan, Peter Sagan mutta joudut odottamaan vielä vuoden jos toisenkin ennenkuin pystyt kirkastamaan viime vuoden kakkossijan. Toki kisassa voi sattua mitä tahansa, sen tietää myös Cancellara kun hän mursi muutama vuosi sitten kaatumisen takia solisluunsa ja joutui katsomaan vierestä kun Tom Boonen vei Ronden jo kolmannen kerran.

Eurosport näyttää kisan jo 13:30 alkavalla lähetyksellä ja maaliin ajajia odotetaan saapuvan noin 17:30

Parhaat kertoimet menevät tällä kertaa seuraavanlaisesti

  1. Cancellara 2.75
  2. Sagan 5
  3. Boonen 11
  4. Vanmarcke 15
  5. Terpstra 18
  6. Stybar 26
  7. Thomas 31
  8. Devolder 34
  9. van Avermaet 41