KHL – mielipide muuttui kotikierroksen jälkeen

Vihdoin ja viimein pitkän odotuksen jälkeen Jokereiden ensimmäinen KHL-kausi on saatu käyntiin. Ensimmäisen kauden avasi kolmen kotipelin suhteellisen tiivis putki. Kaikki pelit tuli katsottua paikanpäällä tarkkaan ”uutta ja ihmeellistä” seuraten. Seuraavassa niputettuna vähän omia huomioita, ajatuksia ja mielipiteitä.

En ollut siis ennen näitä pelejä nähnyt yhtäkään kokonaista KHL-ottelua. En paikanpäällä enkä myöskään telkkarista. Ainoat mielikuvat sarjasta perustui videoihin, mitä on tullut vastaan aikojen saatossa. Lisäksi mielikuvat perustui osin siihen, mitä on kuullut ihmisiltä ja lukenut netistä. Näiden kolmen ottelun jälkeen on pakko sanoa, että ei voisi ihminen paljon enempää väärässä olla.

Luulin jostain syystä KHL:n olevan hyvinkin fyysinen, ”likainen” sarja, jossa pelataan kovaa ja sääntöjen rajamailla. Ilokseni voin todeta kolmen pelin otannan perusteella olleeni tosiaan totaalisen väärässä. Ei pitäisi näköjään vedellä johtopäätöksiä mistään ilman, että on asiaan oikeasti kunnolla perehtynyt.

IlotulitusArenalla ainakin nähtiin kolme ottelua todella siistiä ja puhdasta taitokiekkoa. Ei minkäänlaista sikailua, hölmöilyä tai koiruuksia. Tuomaritoiminta on äärettömän tarkkaa, viimeisen päälle ammattimaista toimintaa. Pienikin koukku tai huitominen niin aivan samantien soi pilli. Peli on jopa niin selkeää taitokiekkoa, että ainakin itse kaipaisin reilusti lisää puhtaita taklauksia ja tietynlaista kovuutta peliin. Uskon, että suomalaisyleisökin pysyisi paremmin äänessä ja pelissä mukana jos kentällä nähtäisiin enemmän hyviä taklauksia ja kovempaa peliä. Toki on todella upeaa katsella toinen toistaan taitavampia yksilösuorituksia sekä poikkeuksellisen taitavien pelaajien uskomattomia oivalluksia kentällä ja pelaamista yhteen.

Pelin tasosta pakko mainita myös hieman. Ero liigakiekkoon on jo nyt valtava, vaikka joukkueet ovat juuri aloittaneet ja kausi on täysin alussa. Mitä peli tulee olemaankaan, kun jokainen porukka saa runkosarjan ajan hioa kemioita ja kuvioita kuntoon? Keväällä tullaan näkemään arenalla todella huikeaa jääkiekkoa!

Aloitus kauteen oli Jokereilta lähes täydellinen, 3-ottelua joista napattiin 7-pistettä. Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen vaikka kaksi pistettä ensimmäisessä ottelussa menetettiinkin. Ensimmäinenkin ottelu oli mielestäni täysin voitettavissa, mutta päästettiin aivan liikaa maaleja omiin, peli jatkoajalle ja voitto sitäkautta vastustajalle. Seuraavat kaksi peliä onneksi hoidettiin lähes tyylipuhtaasti kotiin. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti ensimmäistä vieraskierrosta. Siellä joukkue ensimmäistä kertaa todella punnitaan.

AloitusJos Karlsson ei harjoituspeleissä ja ensimmäisessä runkosarjaottelussa vakuuttanut otteillaan torjuntaprosentin ollessa vain 79,2%. Täysin toisenlaisia otteita kahdessa jälkimmäisessä pelissä esitti Helenius. Torjuntaprosentti huikea 97,0%. Vain kaksi maalia omiin ja jälkimmäisessä pelissä KHL-uran ensimmäinen nollapeli. Paljon saa Karlsson kauden aikana parantaa, että itseltäni luottamusta miehen toimintaan jatkossa löytyy. Toki turhaa tuomita yhden huonon pelin perusteella. Katsotaan tilannetta uudestaan kunhan mies saa uuden näyttöpaikan ja toivotaan, että koppi rupeaa tarttumaan huomattavasti paremmin. Jos otteet jatkuu samanlaisina kuin tähänkin asti, olen vahvasti sitä mieltä, että Jokereilla on jonkunasteinen maalivahtiongelma.

Kenttäpelaajista en rupea vielä kolmen ottelun jälkeen sen enempiä kirjoittelemaan, mutta onhan siellä huikeita seppiä kokoonpanossa. 3-ottelun jälkeen kuusi pelaajaa joko piste per peli tahdissa tai ylikin. Jos lasketaan myös pelaajat jotka on pelannut vain osan otteluista niin piste per peli tahdissa on huikeat 8-pelaajaa. Hagmanin neljä häkkiä kolmeen KHL-otteluun on todella kova suoritus. Tästä tulee vielä upea kausi!

Jokerit asetti ennen kautta todella kovan yleisötavoitteen. Keskiarvotavoitteeksi ilmoitettiin virallisesti yli 11 000-katsojaa per ottelu. Kritisoin aikaisemmassa kirjoitukssa, että se ei tule mitenkään onnistumaan parin ekan pelin katsojamäärillä. Täytynee vetää pikkusen sanoja takaisin. Kolme peliä pelattuna ja tavoitteesta ollaan ainoastaan muutama sata katsojaa keskiarvollisesti jäljessä. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä 31 924-katsojaa. Todella komea suoritus ottaen huomioon, että suurimmat ja nimekkäimmät joukkueet on vielä arenalla vierailematta. Loistavaa duunia!

ValotOdotukset ennnen kaudenalkua ei ollut KHL:n suhteen mitenkään kovin erikoiset ja kiinnostus koko hommaan oli välillä melko kyseenalaista. Jossainvaiheessa mietin jopa pitkään etten edes osta kausikorttia täksi kaudeksi. Oikeastaan edellisen kauden Playoff-kortin hyvitys pelasti tietyllä tapaa tilanteen. Nyt on kuitenkin onneksi kausikortti taskussa ja kolme peliä nähtynä. Ennakkoluulot ja väärät tiedot ropisseet tiehensä aivan täysin. Tällä hetkellä fiilis koko Jokereiden KHL-siirtoa kohtaan on todella korkealla. Ja ihmeitä saa tapahtua, että joku kotipeli tälläkaudella meikäläiseltä väliin jää. Vieraspelitkin aion hyvin tiiviisti katsoa kotona tv:n ääressä. Toivottavasti myös edes yhden vieraspelin paikanpäällä.

Itse KHL:ää ja sen muita otteluita kohtaan en ole vielä löytänyt juuri mitään mielenkiintoa. Ei ole tullut seurattua otteluiden tuloksia tai katsottua pelejä telkkarista. Eilen löysin illalla itseni ensimmäistä kertaa KHL:n virallisilta sivuilta tutkimassa sarjataulukoita ym. tilastoja. Uskon, että ajankanssa tilanne tulee muuttumaan ja muutkin ottelut rupeaa kiinnostamaan kokoajan enemmän. Varmaan jossain vaiheessa löydän itseni sohvankulmalta katsomassa KHL-ottelua missä toisena osapuolena ei pelaakkaan Jokerit. Pikkuhiljaa ja pala kerrallaan, hyvä tästä tulee!

Nyt sitten katsellaan ensimmäisen vieraspelireissun otteluita tv:n välityksellä ja ainakin itse odottelen jo seuraavia kotiotteluitakin todella kuumeisesti!

Hallilla nähdään! #KHLishere