Päänavaus: Unai Emery – pelastaja?

Viaplay LogoViaplay on jalkapallon koti. Tilaa omasi ja saat Valioliigan kotisohvallesi

Vuosia sitä kesti. Jokakesäistä tuskaa, jonka vain Arsenal-fani tiesi. Oli aivan sama ketä joukkueeseen hankittiin ja kuinka hyvin joukkue kotonaan pelasi, niin valioliigamenestys kiersi kaukaa lontoolaista joukkuetta. Toki kannuja tuli, mutta FA Cupin voitto ei vain ole sama asia, kuin pitkäkestoinen liigamenestys.

2004 juhlittiin viimeksi liigamestaruutta. Monesti kyse oli huonosti rakennetusta joukkueesta, mutta ainakin viimeisinä vuosina aivan liian usein joukkueen Akilleen kantapää istui penkin takana. Arsene Wenger vain tuntui tippuvan ulos modernista jalkapallosta viimeisinä vuosina. Tuntuikin, että aivan jokainen, jopa tällainen harjaantunut urheilukolumnisti huomasi ja ymmärsi vastaprässin puutteen merkityksen Arsenalin pelaamassa jalkapallossa. Wenger tuntui kuitenkin suorastaan fakkiintuvan omaan jalkapalloideologiaansa, joka kyllä toimiessaan oli jotain maagisen kaunista.

Uusi aika kuitenkin alkoi tämän kauden alussa, kun espanjalainen Unai Emery astui Wengerin saappaisiin. En taatusti ollut ainoa, joka otti muutoksen ilolla vastaan.  Viimein tapahtui muutos, jolla luotiin uskoa moniin Arsenal-kannattajiin. Voisiko viimein hyvät kohdat kaudesta kantaa joukkueen aina loppuun saakka?

Niinpä tunnelmat kauden alussa olivatkin tavallista toiveikkaammat. Puolustuslinja tosin huolestutti, sillä ainakaan itse en pidä Shkodran Mustafia ja Sokratis Papastathopoulosta kovinkaan kummoisina linjapuolustajina. Toinen huolenaihe oli mahdottoman näköinen sarjaohjelma. Se vaan ei voi tehdä hyvää, että nyt toteutunut kauhukuva oli todellinen. Arsenal hävisi sekä Manchester Citylle että Chelsealle. Myös puolustuslinja paljasti heikkoutensa

Olen kuitenkin seurannut mielenkiinnolla molemmat tykkimiesten ottelut ja on sanottava, että vaikka City osoittautui täysin ylivoimaiseksi vastukseksi, niin eilisessä Lontoon paikallispelissä oli jo aihioita hyvään. Arsenal oli suorastaan maaginen ensimmäisen jakson lopulla. Usko siis on yhä kova, vaikka pistesarake yhä näyttääkin nollaa kahden ottelun jälkeen.

Jokainen Arsenal-kannattaja on ansainnut uuden alun. Alun, jossa unelmat ovat jälleen mahdollisia. Niin monta vuotta tarvoimme suossa, jonka loppumista piti odottaa aivan liian kauan. Unai Emery voisi tarjota vastauksen, mutta kysymysmerkki säilyy, kunnes iskukykyinen joukkue näyttää todellisen potentiaalinsa. Nyt on sen aika, sillä ennalta suuret ja mahtavat on koettu ja liian hyviksi havaittu.

Kansikuva: Shaun Botterill / Getty Images