TOP5: NHL:n suomalaiset 2019 – kärkisijalla tulikuuma maalivahti

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Vuosi on vaihtunut jo hyvän aikaa sitten ja NHL-kausi on jatkunut kovassa tahdissa rapakon takana. Alkukauden onnistujien joukossa nähdään tuttuja suomalaisnimiä. Näihin tukipilareihin joukkueet voivat luottaa.

1. Tuukka Rask

Kokenut maalivahti teki seurahistoriaa Bostonissa siirtymällä Bruinsin kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Ennätyksen syntyessä Rask nollasi Washington Capitalsin. Rask on torjunut tänä vuonna seitsemän voittoa ja kaksi nollapeliä. Torjuntaprosentiksi tämän vuoden otteluissa tuli muikea 94,6% ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,61.

2. Sebastian Aho

Carolina Hurricanesin ”kiekkoprofessori” on ollut kovassa vireessä. Carolinan 15 edellisen ottelun aikana Aho on saalistanut tehot 9+13=21 ja tehotilastossa komeilee +11. Samalla ajanjaksolla Aho on kerännyt kaikista NHL-pelaajista toiseksi eniten pisteitä. Ahon sopimus loppuu tähän kauteen, mutta näillä näytöillä muheva jatkosopimus odottaa Carolinan GM:n pöytälaatikossa.

3. Teuvo Teräväinen

Suomalaisten parhaita all-around-pelaajia. Riistää kiekkoja, tarjoilee joukkuetovereille paikkoja, rytmittää peliä ja on tehokas hyökkäyspäässä. Teräväinen on saalistanut alkuvuoden 15 ottelussa tehot 4+12=16 ja tehotilastossa on lukema +8.

4. Juuse Saros

Pekka Rinteen varjossa? Ei todellakaan, vaan samalla viivalla! Nashville Predatorsilla on kaksi loistavaa suomalaisveskaria, jotka saavat tasaisesti vastuuta. Kun Sarokselle tarjotaan aloittavan maalivahdin tonttia, antaa hän joukkueelleen hyvän mahdollisuuden voittaa. Tänä vuonna Saros on aloittanut kuudessa ottelussa ja torjunut niistä viisi voittoa Predatorsille. Torjuntaprosentti 95,7% näistä otteluista on NHL:n kolmanneksi paras ja maalikeskiarvo on hurja, vain 1,40 maalia per ottelu.

5. Mikko Rantanen

Viime aikoina on ollut hiljaisempaa, mutta Rantanen mahtuu silti kolmen parhaan suomalaishyökkääjän joukkoon. 12 edellisessä ottelussa Rantanen on viimeistellyt tehot 6+6. Väkivahva laituri jatkaa nousuaan NHL:n eliittihyökkääjien joukkoon 1,42 pisteen kausikeskiarvollaan ja on koko sarjan pistepörssin viidentenä. Erityisesti ylivoimapelissä Rantanen on pelinäkemyksensä ansiosta vaarallinen vastustaja.

Codie McLachlan/Getty Images