Helsingin Jalkapallopubi avattu!

Ekat asiakkaat niinkuin asiaan kuuluu

Ekat asiakkaat niinkuin asiaan kuuluu

Pitkä työviikko takana. Toimiston ahdistava tunnelma ja normaaliin perjantaiseen tapaan niin hitaasti liikkuva kellon viisari. Kuola valui suupielistä, kun kello läheni neljää. Jalkapallopubi avautui tänään ja Faneille.comin Markus ja Jesse olivat Helsingin jalkapallonystävien uuden tukikohdan oven takana heti klo 16.00. Baaritiskillä oltiin minuuttia myöhemmin ja tilaus tehty kolmea yli neljä. Vihdoin se hetki oli koittanut, että rehellistä lajia tunnustava anniskeluravintola oli avannut ovensa. Helsingin Jalkapallopubi on avattu osoitteeseen Albertinkatu 36.

ankkis

Ravintolapäällikkö Antti Ahokanto lupaa että Jalkapallopubin tunnelmarikkaus rikkoo 90 minuutin rajat ja tunnelmaa on ”fanien olohuoneessa” myös pelien ulkopuolella

Tuttuun tapaa tästäkin 68-paikkaisesta sporttibaarista saa evästä, tällä kertaa keittiö löytyy naapuriravintolasta, Street Gastrosta. Ruokalista on simppeli, kuten tyyliin kuuluukin. Listalla on kanansiipiä, hampurilaisia, hodari, salaatteja ja jälkkäriksi Pertsan mutsin raparperipiirakka. Annoksien hinnat pyörivät 8 ja 19 euron välillä, joten nälkään ei tarvitse kuolla matseja tuijottaessa.

Paikka on varsin tyylikäs, eikä muistuta perinteisen kornia ”sporttibaaria” ollenkaan. Yhtään pelipaitaa ei seinällä ole, tarjoilijoilla ei ole jalassaan nappiksia ja musiikkikin on muuta kuin vuvuzelan mörinää ja olé olé -lauluja.

Ehkäpä Suomen paksuimmat pihvit!?

Ehkäpä Suomen paksuimmat pihvit!?

Ruokaa tuli luonnollisesti tilattua ja molemmat päätyivät burgereihin, Markus perinteiseen juustoon (11€), Jesse nappasi itselleen nälkäisen miehen valinnan tuplapihvilla ja pekonilla (15€). Molempiin saa ostettu matkaan ranskalaiset, mutta Jessen tupla vaikutti sen verran sydänystävälliseltä versiolta, että ehkä parempi ostaa silläkin rahalla olutta. Kokonaisuus oli oikein hyvä ja kokoa riitti myös meille isoille miehille.

Juomia löytyy useita, pullo-oluita löytyy kaapista 45 eri vaihtoehtoa näin avajaispäivänä ja se tulee kasvamaan ja hanasta virtaavat peruslagerit. Kasvissyöjille löytyy perinteiset siiderit ja lonkerot ja muut. Ravintolapäällikkö diggailee brittiläisiä ja belgialaisia oluita joista toimituskin pitää.

Ruutuja löytyy joka kulmasta matsien katsomista varten ja iso screenikin löytyy pelipaikoilta. Äänentoisto myös on suunniteltu keskustelua ja seuraamista varten, ei mahdollisimman lujaa musiikinkuuntelua varten, joka lupaa hyvää tulevia MM-kisoja ja tätä kisakatsomoa ajatellen. Pöytäfutikseen ei ehditty saada vielä jalkoja avajaisiin, mutta se virhe tullaan korjaamaan pian.

Tunti avaamisen jälkeen oluet on juotu, burgerit on syöty ja paikka täynnä ihmisiä. Tämä lupaa hyvää.

Arvosana:

Plussat: Hyvää ruokaa, hyvää juomaa, rehellisesti futista

Miinukset: Pöytäfutis ei ole vielä kasattu

Annamme ehdottomat neljä ja puoli littipeukkua Helsingin Jalkapallopubille.