Näkökulma: HJK:n on syytä etsiä jo korvaaja Morelosille – Vapaana yksi kotimainen vaihtoehto

Ruutu LogoJännittävä Veikkausliiga-kausi on potkaistu vauhdilla käyntiin. Voit seurata parasta kotimaista jalkapalloa Ruutu+ -palvelun kautta.

Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso kaikki pelit ilmaiseksi

Veikkausliigan suurin mestarisuosikki HJK on aloittanut kautensa odotetun vahvasti ja näin on tehnyt myös joukkueen ykköshyökkääjä Alfredo Morelos, joka on ollut täysin pitelemätön. Morelos on tehnyt seitsemän maalia samassa ottelumäärässä, jonka lisäksi hän on syöttänyt myös yhden maalin. Laukaisutilastoissa kolumbialainen on täysin omissa luvuissaan, kun hän on laukonut peräti 30 kertaa, joka on peräti 11 enemmän kuin tilastokakkosella. Miehen peliotteita katsellessa tulee vääjäämättä mieleen ajatus, että jykevä hyökkääjä pelaa täysin väärässä sarjassa. Tämän huomion tekemiseen riittää paljas silmä, sillä niin hyvin Morelos pelaa illasta toiseen. Miehen viimeisin työnäyte oli kaksi näyttävää maalia Ilvestä vastaan torstaina.

Vain yksi asia voi estää Morelosin lähdön

On sanomattakin selvää, että jos Morelos jatkaa tuota maalitahtia, niin hän tulee siirtymään muutaman asteen Veikkausliigaa kovempaan sarjaan. On kuitenkin luonnollista, mikäli tahti hieman hiipuu jatkossa. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Morelos on juuri nyt HJK:n kuuminta kauppatavaraa. Olisi suorastaan ihme, mikäli 20-vuotias jässikkä pelaisi kauden loppuun asti Helsingissä. Todennäköisesti vaatimuksena on paikka Eurooppaliigan lohkovaiheessa. Jos HJK yltää niin suureen saavutukseen, sen ei ole mitään järkeä päästää kultakimpaleestaan irti. Myös Morelos halunnee näyttää kykynsä suuria eurooppalaisia joukkueita vastaan. Matka lohkovaiheeseen on kuitenkin pitkä ja HJK tarvitseekin kesän karsintapeleissä Morelosia enemmän kuin koskaan.

Korvaajaksi kotimainen vaihtoehto?

Jokainen maali nostaa hyökkääjän hintaa kymppitonneilla, joten elokuussa Morelosin markkina-arvo voi olla jo niin iso, ettei HJK:lla ole mitään mahdollisuutta pitää hyökkääjää. On todella vaikea sanoa ei, jos miehestä tulee esimerkiksi miljoonatarjous. Tämän vuoksi HJK:n kannattaisi tarkkailla vapaalla jalalla olevia hyökkääjiä. Joukkueesta löytyy toki vielä Akseli Pelvas ja Ousman Jallow, jotka ovat päteviä pelimiehiä Veikkausliigaan, mutta kumpikaan ei ole sen tason pelaaja, että voisi olla pohjoismaisen suurseuran ykköskärki. En ihmettelisi yhtään, mikäli HJK yrittäisi värvätä esimerkiksi Vahid Hambon, joka dominoi sarjaa yhden kevään ajan FC Interissä, ennen kuin siirtyi Englantiin Brightonin organisaatioon. Hambo jätti seuran vastikään, kun Brighton juhli nousua Valioliigaan. Hambo olisi varsin riskitön hankinta Klubille, koska ”Suomen Zlatan” pystyy liikkumaan seuraan ilman siirtokorvausta. HJK on todennäköisesti elokuussa jo karkumatkalla Veikkausliigan mestaruustaistossa, joten mitään isoa sijoitusta ei välttämättä yhteen pelaajaan kannata tehdä. Tuolloin Hambo voisi olla todellinen täsmähankinta, vaikka miehen viimeiset kaksi vuotta ovatkin menneet sairastuvalla. Sitä en väitä, että Hambon pelaajaprofiili kohtaisi Morelosin kanssa, mutta mielestäni hän olisi kokeilemisen arvoinen nuori hyökkääjä.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio