Itävallan F1-kisan viimeinen kierros täynnä draamaa

Formula Ykkösten Itävallan osakilpailun viimeisellä kierroksella nähtiin draamaa oikein olan takaa, kun kilpailun voitosta taistelleet Mercedes-kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton törmäilivät keskenään. Törmäyksen myötä Rosbergin etusiipi hajosi ja Hamilton kaasutteli voittoon.

– Olen täällä ajamassa voitoista. Jätin ohituksessa Nicolle riittävästi tilaa, mutta siitä huolimatta hän ajoi päin, Hamilton tylytti palkintokorokkeella.

Rosberg putosi kolarin seurauksena neljänneksi, kun Max Verstappen ja Kimi Räikkönen ajoivat siipirikkoisen Mercedeksen ohitse. Räikkösellä oli myös mahdollisuutensa ohittaa Verstappen vielä lopussa, mutta Force Indian Sergio Perezin aiheuttamat keltaiset liput estivät tämän.

– Ilman niitä keltaisia lippuja olisin ohittanut Maxin, Räikkönen totesi palkintopallilla.

Kimi Räikkönen kolmanneksi Itävallan GP:ssä (Kuva: Dan Istitene / Getty Images)

Kimi Räikkönen kolmanneksi Itävallan GP:ssä (Kuva: Dan Istitene / Getty Images)

Kilpailun alku näytti suomalaisesta näkökulmasta lupaavalta, kun neljänneltä sijalta lähtenyt Kimi Räikkönen ampaisi Ferrarillaan kolmanneksi ohi toisesta ruudusta startanneen Force Indian Nico Hülkenbergin. Hülkenbergin lähtö ei ollut kovin onnistunut ja kolmosruudusta kilpailuun lähtenyt McLarenin Jenson Button otti helposti kakkospaikan, saaden koko gridin huomioiden parhaimman lähdön.

– Ei ollut helppo päivä. Aloitin kisan hyvin, mutta sitten löysin itseni kuudennelta sijalta, Räikkönen ruoti kisan jälkeen.

Räikkönen jahtasi Buttonia seitsemännelle kierrokselle asti, kunnes viimeinkin löytyi paikka ohittaa ja nousta toiseksi. Räikkönen ehti myös kilpailua kierroksen verran paalulta startanneen Hamilton mennessä varikolle. Suomalainen putosi varikkokäynnin myötä Mercedes-autojen sekä Red Bullien taakse, kuudennelle sijalle.

Vettelin kisa päättyi rengasrikkoon 27:llä kierroksella. (Kuva: Mark Thompson / Getty Images

Vettelin kisa päättyi rengasrikkoon 27:llä kierroksella. (Kuva: Mark Thompson / Getty Images

Kilpailussa koettiin dramaattisia hetkiä myös 27:llä kierroksella, kun Sebastian Vettelin Ferrarista puhkesi oikea takarengas ja saksalaistähdestä tuli hetkessä matkustaja. Vettel ei ollut käynyt varikolla ja koitti riskillä pitkittää varikkokäyntiään. Ferrari ei Itävallassa onnistunut oikein taktiikassaan, kun Vettel keskeytti rengasrikkoon ja Räikkönenkin menetti yhden sijan liian pitkän ensimmäisen stintin vuoksi.

Williamsin Valtteri Bottas sijoittui kilpailussa vasta sijalle yhdeksän. Hänen tallitoverinsa Felipe Massa joutui keskeyttämään. Seuraavan kerran Formula 1-sarjaa ajetaan viikon kuluttua legendaarisella Silverstonen radalla.

Kansikuva: Charles Coates / Getty Images