Lewis Hamilton valmistautuu uuteen F1-kauteen kehittämällä sisäistä voimaansa

C-More LogoFormula 1 -kauden kaikki osakilpailut C-Morella

Formula ykkösten suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Lewis Hamilton valmistautuu kauteen mieltä rauhoittavin ja sisäistä voimaa kasvattavin menetelmin. Viisinkertainen maailmanmestari valmistautuu seitsemänteen kautensa McLarenilla.

Michael Schumacherin ennätyksellinen seitsemän mestaruuden tavoitteleminen on 34-vuotiaalle Hamiltonille yksi päätavoitteista. Hamiltonin ykköshaastajien joukkoon kuuluu Red Bull -tallin Max Verstappen, joka sijoittui viime kaudella F1-sarjassa neljänneksi Kimi Räikkösen jälkeen. 21-vuotias Max Verstappen seuraa isänsä, Jos Verstappenin jalanjälkiä F1-sarjassa.

Maxilla on nuoresta iästään huolimatta monta ennätystä: Nuorin GP-viikonloppuun osallistunut kuljettaja, nuorin GP-startin ajanut kuljettaja, nuorin pisteille ajanut kuljettaja, nuorin GP-voittaja, nuorin palkintopallisijan ajanut kuljettaja, nuorin kilpailua johtanut kuljettaja, ensimmäinen hollantilainen GP-voittaja ja nuorin nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja. Ennätykset hän saavutti ikävuosien 17-19 aikana, jonka jälkeen häntä on verrattu ajotyyliltään Ayrton Sennaan.

Hamiltonin ansioluettelo F1:n parissa on aikamoista luettavaa. 229 kilpailua, 73 voittoa, 83 paalupaikkaa, 41 nopeinta kierrosta ja 134 palkintopallisijoitusta. 12 vuotta sitten alkaneen uran aikana menestystä on siis kertynyt roppakaupalla ja nälkää riittää edelleen.

Hamilton on kertonut tavoitteekseen vahvistaa syvempiä lihaksiaan Pilatesin ja Joogan avulla ja näiden lisäksi hän on viettänyt paljon aikaa perheensä kanssa. Englannin kylmien olosuhteiden vuoksi hän on valinnut kunto-ohjelmansa harjoituspaikaksi Yhdysvaltojen länsirannikon, jossa Hamilton noudattaa tiukkaa kuntokuuria.

F1-kausi käynnistyy maaliskuun 17. päivä.

Kansikuva: Clive Rose/Getty Images